Vatan Partisi, mazbata iptali için sahneye çıktı: Van'da Abdullah Zeydan'ın mazbatasına bir itiraz daha

Vatan Partisi, Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) DEM Parti Adayı Abdullah Zeydan'a Van Büyükşehir Belediye Başkanı mazbatasının verilmesi kararına itiraz etti.

Vatan Partisi, mazbata iptali için sahneye çıktı: Van'da Abdullah Zeydan'ın mazbatasına bir itiraz daha
Yayınlanma:

Partinin Hukuk İşleri Bürosu Başkanı Avukat Nusret Senem ve Başkan Yardımcısı Avukat Erdem Cömert, YSK'ya itiraz dilekçesini verdikten sonra basın açıklaması yaptılar.

Partinin Merkez Karar Kurulu Üyesi ve Hukuk İşleri Bürosu Başkan Yardımcısı Avukat Erdem Cömert, YSK önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, Zeydan'ın adaylığının hukuka aykırı olduğunu savunarak, YSK'nın mazbatayı Zeydan'a vermesinin Anayasa'yı ihlal ettiğini öne sürdü.

Ayrıca, Vatan Partisi Hukuk İşleri Bürosu Başkanı Avukat Nusret Senem, Zeydan hakkında terör örgütüne mensup olduğu iddiasıyla Yargıtay'da bir dava bulunduğunu belirterek, YSK'nin kararını yeniden değerlendirerek iptal etmesi için dilekçe verdiklerini ifade etti.

Vatan Partisi, YSK'nin kararına yönelik itirazıyla, Van Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Abdullah Zeydan'ın mazbatasının verilmesi sürecini yeni bir boyuta taşımış oldu.

31 Mart 2024 Yerel Seçimlerinde Van'da DEM Parti Abdullah Zeydan ile yüzde 55.48 AK Parti Abdulahat Arvas yüzde 27.15, Vatan Partisi Adayı Mehmet Emin Ari ise yüzde 0.13 oy almıştı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.