Ankaragücü, Beşiktaş'a karşı yine kazanamadı: Türkiye Kupasında ilk finalist Beşiktaş

Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanş maçında Beşiktaş ile MKE Ankaragücü Tüpraş Stadı'nda karşı karşıya geldi. Maçı Beşiktaş 1-0'lık skorla kazanarak Türkiye Kupası'nda finale yükseldi.

Ankaragücü, Beşiktaş'a karşı yine kazanamadı: Türkiye Kupasında ilk finalist Beşiktaş
Yayınlanma:

İki takımın yarı finalde ilk maçları Eryaman Stadyumu'nda 0-0 berabere bitmişti. Tüpraş Stadyumu'nda oynanan maçın ilk yarısında Beşiktaş, daha fazla topa sahip olsa da her iki takım da net pozisyonlar bulmakta zorlandı ve ilk yarı 0-0 sona erdi. İlk yarıda isabetli şut atamayan Ankaragücü, ikinci yarıya Atakan ve Ali Sowe hamleleriyle başladı. Beşiktaş ise Muleka ve Gedson değişiklikleriyle sahaya çıktı.

İkinci yarıda tempo artarken, Ankaragücü kendi yarı sahasından çıkarken topu kaybetti ve Ernest Muçi 70. dakikada Beşiktaş'ı 1-0 öne geçiren golü attı. Golün ardından Ankaragücü, değişikliklere rağmen oyunda üstünlük sağlayamadı ve Beşiktaş daha net pozisyonlar bulmaya devam etti.

Maçın kalan dakikalarında başka gol olmayınca Ankaragücü, geçen sezon olduğu gibi bu sezon da Türkiye Kupası'na yarı finalde veda etti ve final umutlarını bir kez daha erteledi. Beşiktaş ise aldığı galibiyetle finale yükseldi ve rakibini beklemeye başladı. Beşiktaş, finalde Fatih Karagümrük-Trabzonspor eşleşmesinin galibiyle karşılaşacak.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.