BAL’da Ankara takımlarının panoraması: 1926 Polatlı Belediyespor şampiyonluğu ilan edebilir, Ankara T.K.İ seriye bağladı

Ankara’da 4 takım Bölgesel Amatör Lig’de (BAL) 3. Lig’e çıkma mücadelesi veriyor. 14 takımlı ligde tek takım üst lige yükselecek, ikinci sırada tamamlayan takımın Play-off ihtimali var. Son 4 takım ise alt lige düşecek.

BAL’da Ankara takımlarının panoraması: 1926 Polatlı Belediyespor şampiyonluğu ilan edebilir, Ankara T.K.İ seriye bağladı
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: YASİN ŞAHİN

Ligde lider durumda olan1926 Polatlı Belediyespor geçen hafta Eskişehirspor’u deplasmanda 1-0 yenmiş ve rakibinin şampiyonluk iddiasını bitirmişti. Bitime 3 hafta kala 54 puanla zirvede olan 1926 Polatlı Belediyespor evinde ligin formda ekibi Karedeniz Ereğli Belediyespor ile 1-1 berabere kaldı.

Maça adeta 1-0 yenik başlayan Ankara temsilcisi 80. dakikada yıldız oyuncusu Cengizhan Avcı ile penaltıdan bir gol buldu ve maç 1-1 sonuçlandı. Bu sonuçla 55 puana çıkan Polatlı Belediyespor’a şampiyonluk için bir galibiyet yeterli olacak.

1926 Polatlı Belediyespor 5 Mayıs Pazar günü evinde lig yedincisi Geredespor ile karşılaşacak.

ANKARA T.K.İ ZİRVE TAKİBİNİ SÜRDÜRÜYOR

Bir diğer Ankara takımı Ankara T.K.İ ise ligin en formda takımı olarak üst üste 7. kez galip geldi. Evinde Kırşehir GHS’yi 3-0 mağlup etti. Ligde puanını 50’ye çıkaran Ankara temsilcisi üçüncü sıraya çıktı ve Play-off ihtimali olan ikincilik için iddiasını sürdürdü.

Ankara T.K.İ, ikincilik anlamında çok kritik maçta Alaplı BLD.’sine konuk olacak. Düzce temsilcisi de son maçında Çilimli’yi 4-1 yenerek 51 puana çıktı ve ikinci sırada.

SİNCAN BELEDİYESPOR ÜÇTE ÜÇ YAPTI

Bölgesel Amatör Lig’de bir diğer Ankara temsilcisi ise Sincan Belediyespor. Sincan temsilcisi Eskişehir’de Yunusemrespor’u Canberk Akbaba’nın golüyle 1-0 mağlup etti. Üst üste üçüncü kez kazanan Sincan 38 puana çıktı ve ligde 9. sırada. Bu sezon Evren Şenel’le Türkiye Kupasında da mücadele eden Sincan ekibi pazar günü Karadeniz Ereğli Belediyespor’a konuk olacak. Karadeniz temsilcisi 46 puanla beşinci sırada.

GÖLBAŞI BELEDİYESPOR 7 GOLLE KAZANDI

Bu sezon istikrarlı sonuç almakta zorlanan Gölbaşı Belediyespor ise 5-2’lik Ankara T.K.İ mağlubiyeti sonrası Eskişehir Demirspor’u 7-1 yendi. Gölbaşı temsilcisinde golleri Oktay Yüksel (2) Muzaffer Kılıç, Mert Murat Sönmez, Serhat Mermer, Kaan İlker Görmez ve Burak Ağaoğlu kaydetti. Gölbaşı bu hafta Kozlu Belediyespor maçında hükmen 3 puan kazanacak.

Bitime 2 hafta kala ligde oluşan puan durumu şöyle.

bal-puan-durumu.jpg

ALAPLI BELEDİYESPOR VE ESKİŞEHİRSPOR İKİNCİLİK YARIŞINDA

Sezonun favorisi olarak görünen ve 1926 Polatlı Belediyespor ile verdiği zirve mücadelesi sonrası ilk 2 sırayı da riske atan Eskişehirspor ise Geredespor'u 3-2 yendi ve iddiasını sürdürdü. Es-es yarın altıncı sıradaki Çilimli Belediyespor'u ağırlayacak. Ligde ikinci sıranın en güçlü adayı Alaplı Belediyespor ise Çilimli Belediyespor'u 4-1 yendi ve yarın Ankara T.K.İ'yi konuk edecek. İkinci sıranın kaderini bu maç belirleyebilir.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.