Fenerbahçe'nin galibiyet serisi Sivas'ta sona erdi, şampiyonluk zora girdi: Bülent Uygun Fenerbahçe'ye yine yenilmedi

Fenerbahçe, Süper Lig'in 33. haftasında deplasmanda EMS Yapı Sivasspor ile karşılaştı. Sarı-lacivertliler sahadan 2-2 beraberlikle ayrıldı.

Fenerbahçe'nin galibiyet serisi Sivas'ta sona erdi, şampiyonluk zora girdi: Bülent Uygun Fenerbahçe'ye yine yenilmedi
Yayınlanma:

UEFA Avrupa Konferans Ligi çeyrek finalinde Olympiakos'a elenen Fenerbahçe'nin Sivasspor’a karşı nefes kesen maçında puanlar paylaşıldı. 2-2 biten maç sonrası Fenerbahçe şampiyonluk yolunda ağır yara aldı.

Maçta ilk yarıda tempo çok yüksek olmasa da Fenerbahçe soyunma odasına harika bir golle 1-0 önde girdi. 45+2’de Ferdi Kadıoğlu’dan aldığı pasta sol çaprazda rakibini çalımlayıp harika bir vuruş çıkartan Fred takımını 1-0 öne geçirdi ve devre bu skorla sona erdi.

İkinci yarıda tempo daha yüksekti. 57. dakikada rakip yarı sahanın ortasında topu kaptıran Ferdi’den çaldığı topu Ferdi’nin boşalttığı alana taşıyan F. Koita, Murat Paluli ile yaptığı ikili oyun sonrası iyi bir vuruşla skoru eşitledi.

Golden sonra baskısını arttıran Fenerbahçe, 80. dakikada İsmail Yüksek’in ortasına iyi vuran İrfan Can Kahveci’nin tek vuruşuyla yeniden öne geçti.

Bu golden sonra oyunun kontrolü Fenerbahçe’de görünürken Sivasspor, 90+2’de tartışmalı bir penaltı kazandı. VAR kontrolü sonrası hakem Cihan Aydın’ın penaltı kararı verdiği pozisyon sosyal medyada çok tartışılırken Rey Manaj penaltıyı ağlara gönderdi ve durum 2-2 oldu.

Bu golden sonra 90+8’de Serdar Dursun’un attığı gol ofsayta takıldı ve Fenerbahçe, Sivas deplasmanında 2 puan bırakmış oldu. Fenerbahçe 86 puanda kalırken Beşiktaş maçı öncesi Galatasaray'ın 4 puan gerisine düştü. Sivasspor ise namağlup serisini 3 maça puanını da 45'e çıkardı.

Fenerbahçe’ye karşı kaybetmeme serisini 4 maça çıkaran Bülent Uygun, son olarak Denizlispor’un başında Fenerbahçe ile 2-2 berabere kalmıştı. Uygun son 6 maçta ise Fenerbahçe'ye karşı 1 kez mağlup oldu.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.