Kupa Beyi Ankaragücü, Türkiye Kupası’nda final için Beşiktaş karşısında: Ankaragücü, İstanbul’da 9 maçtır kazanamıyor

Trendyol Süper Lig’de ligde kalma yolunda tam anlamında rahatlayamayan Ankaragücü, hafta sonu çıkacağı kritik Hatayspor maçı öncesi Türkiye Kupası Yarı Finalinde Beşiktaş’a konuk olacak. Geçen sezon Türkiye Kupasında finalin eşiğinden dönen Ankaragücü bu kez kupanın peşinde.

Kupa Beyi Ankaragücü, Türkiye Kupası’nda final için Beşiktaş karşısında: Ankaragücü, İstanbul’da 9 maçtır kazanamıyor
Yayınlanma:

ANKARAGÜCÜ İSTANBUL’DA 9 MAÇTIR KAZANAMIYOR

Bu sezon, geçen sezon olduğu gibi Türkiye Kupasına damga vuran Ankaragücü, bu sezon Türkiye Kupasında oynadığı 6 maçı da kaybetmedi. Bu maçların tamamında evinde olan Ankaragücü ilk kez Türkiye Kupası’nda Eryaman dışında sahada olacak. Bu sezon hem ligde Türkiye Kupasında evinde iyi sonuçlar alan Ankaragücü deplasmanda ise büyük bir kâbus yaşıyor. Ankaragücü deplasmanda bu sezon 17 maça çıktı ve bu maçlarda 2 kez kazandı 6 beraberlik 8 de mağlubiyet aldı.

Ankaragücü, Kasım 2023’ten bu yana Ankara dışında galibiyet alamadı. Tolunay Kafkas döneminde Sivasspor’u deplasmanda 3-1 yenen Ankaragücü, Emre Belözoğlu yönetiminde ise sadece Gaziantep FK deplasmanında galip gelmeyi başardı.

Ankaragücü’nün bu sezon İstanbul karnesi de iç açıcı değil. İstanbul’da 8 maçta 3 beraberlik 5 mağlubiyet alan Ankaragücü, İstanbul’da son kez geçen sezonun 32. haftasında Ümraniyespor’u 2-1 yenmişti.

Bu sezonun en büyük hayal kırıklıklarından biri olan Beşiktaş ise Türkiye Kupası’nı kazanarak bu kötü sezonu kupayla tamamlamak istiyor. Beşiktaş geçen sezon Türkiye Kupasına Çeyrek finalde Ankaragücü’ne elenerek veda etmişti.

ANKARAGÜCÜ’NÜN BEŞİKTAŞ’A ŞANSI TUTMUYOR

Süper Ligde çok istikrarsız bir görüntü sergileyen Beşiktaş son 3 maçının 2’sini kazandı. Evinde ise son 3 maçta 2 galibiyet 1 beraberlik aldı. Evinde 18 maçın 10’unu kazanan Beşiktaş 5 kez yenildi 3 de beraberlik aldı.

Kısa sürede üçüncü kez karşı karşıya gelecek olan iki takım daha önce 96 kez karşılaştı. İstanbul’da son maçta ligde Ankaragücü iyi oynamasına rağmen rakibine 2-0 mağlup oldu. Eryaman’da oynanan kupa maçı ise golsüz berabere bitmişti.

Geride kalan 96 maçta ise Beşiktaş’ın Ankaragücü’ne karşı büyük bir üstünlüğü göze çarpıyor. 68 kez Ankaragücü’nü yenen Beşiktaş 22 kez berabere kalırken 6 kez de Ankaragücü’ne mağlup oldu. İstanbul’da oynanan maçlarda ise Beşiktaş 44 kez kazandı 4 maç berabere sona erdi. Ankaragücü’nün Beşiktaş’a karşı tek deplasman galibiyeti 2002 yılında 2-1’lik skorla.

Ankaragücü geçen sezon Eryaman’da Türkiye Kupası maçında penaltılarla saf dışı bıraktığı rakibine karşı ligde son galibiyetini de 2011’de Serdar Özkan’ın 1. dakikada attığı golle elde etmişti.

ZORBAY KÜÇÜK’LE KARNE NASIL?

Kritik maçta Zorbay Küçük düdük çalacak. Küçük bu sezon 17 lig maçında görev aldı ve bu maçlarda 77 sarı 6 kırmızı kart gösterdi 6 da penaltı kararı verdi. Küçük, sezonun ilk yarısında Eryaman’da 1-1 biten Ankaragücü-Beşiktaş maçında da görev almıştı. Ankaragücü’nün daha önce 9 maçını yöneten Küçük, bu maçlarda Ankaragücü lehine 2 penaltı, rakip takıma da 1 kırmızı kart gösterdi. Ankaragücü bu maçlarda 3 galibiyet 1 beraberlik elde etti. Beşiktaş ise Küçük yönetiminde 10 maçta 1 kez yenildi 4 galibiyet 5 beraberlik elde etti.

EMRE BELÖZOĞLU’NÜN BEŞİKTAŞ KARNESİ

Ankaragücü’nün genç teknik direktörü Emre Belözoğlu Beşiktaş’a daha önce 7 kez rakip oldu ve 2 galibiyet 2 mağlubiyet 3 beraberlik elde etti. Belözoğlu, Ankaragücü teknik direktörü olarak ise 3 maçta rakibine karşı 2 beraberlik 1 yenilgi aldı.

Ankaragücü ilk 11'i:

Beşiktaş ilk 11'i:

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.