PFDK cezaları açıkladı: Ankaragücü'ne ceza yağdı

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Ankaragücü'ne Alanyaspor maçı sebebiyle ceza yağdırdı. Ayrıca Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç ve İstanbulspor Kulübü Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu'na hak mahrumiyeti cezası verdi.

PFDK cezaları açıkladı: Ankaragücü'ne ceza yağdı
Yayınlanma:

PFDK'nın aldığı karara göre, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, 3 Mayıs tarihinde düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamalar nedeniyle sportmenliğe aykırı hareketten 60 gün hak mahrumiyeti ve 520 bin lira para cezası aldı. İstanbulspor Kulübü Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu ise 2 Mayıs tarihindeki basın toplantısında yaptığı açıklamalar sebebiyle 45 gün hak mahrumiyeti ve 400 bin lira para cezası ile cezalandırıldı.

Ankaragücü'nün, Alanyaspor ile kendi evinde oynadığı müsabakanın cezası da belli oldu. Çirkin ve kötü tezahürattan 350 bin TL, sportif ekipman aykırılığından 112 bin TL ceza alan Ankaragücü’nde ayrıca Maraton 302 - 303 – 304, Gecekondu 201 - 202 ve BEÇ 401 - 402 bloke edildi.

Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Trabzonspor, Mondihome Kayserispor, Yılport Samsunspor, Atakaş Hatayspor ve TÜMOSAN Konyaspor'a da çeşitli sebeplerle para cezası verildi. Disiplin Kurulu, Fenerbahçe'ye çirkin ve kötü tezahürattan 560 bin lira, saha olayları sebebiyle 112 bin lira ve başkan Ali Koç'un açıklamalarının kulüp sosyal medyasında yer almasından dolayı da 400 bin lira olmak üzere toplam 1 milyon 72 bin lira para cezası uyguladı.

Diğer kulüplere de çeşitli miktarlarda para cezaları verilirken, Bitexen Antalyaspor Teknik Direktörü Sergen Yalçın'a hakem ve diğer müsabaka görevlileri hakkındaki açıklamaları sebebiyle 200 bin lira ceza kesildi. Ayrıca, Antalyasporlu futbolcu Van de Streek de rakibine yaptığı ciddi faul nedeniyle 2 resmi müsabakadan men edildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.