Süper Lig'de kritik maç: Galatasaray, ligin en formda takımlarından Alanyaspor'a konuk olacak

Galatasaray, Süper Lig'in 32. haftasında deplasmanda Alanyaspor ile karşılaşacak.Lider Galatasaray, 27 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 mağlubiyetle 84 puanla maç eksiği ile ikinci sırada bulunurken, Alanyaspor ise 10 galibiyet, 12 beraberlik ve 9 mağlubiyetle 42 puanla 10. sırada yer alıyor.

Süper Lig'de kritik maç: Galatasaray, ligin en formda takımlarından Alanyaspor'a konuk olacak
Yayınlanma:

ALANYASPOR EVİNDE 9 MAÇTIR GALATASARAY DEPLASMANDA 8 MAÇTIR YENİLMİYOR

Galatasaray’ın şampiyonluk yarışındaki rakibi Fenerbahçe, dün Fatih Karagümrük karşısında geriye düşmesine rağmen 2-1 galip geldi ve maç fazlasıyla liderliğe yükseldi. Galatasaray bu sezon son 19 maçında mağlup olmazken tek mağlubiyetini Hatayspor’a karşı Mersin’de almıştı. Son 12 maçını kazanan Galatasaray galibiyet serisini sürdürerek liderliğini devam ettirmek isterken Alanyaspor bu sezon en formda olduğu dönemden geçiyor. Son 4 maçını kazanan Alanyaspor son 7 maçında mağlup olmazken evinde de 9 maçtır mağlup olmuyor. Alanyaspor evinde son mağlubiyetini Gaziantep FK karşısında almış ardından da Galatasaray deplasmanında 4-0 mağlup olduktan sonra adeta kabuk değiştirmişti.

LİGDE 15 MAÇIN 9’UNU GALATASARAY KAZANDI

İki takım daha önce Süper Lig'de 15 kez karşılaştı. Galatasaray 9 kez galip gelirken, Alanyaspor 3 kez kazandı ve 3 maç berabere sonuçlandı. Sarı-kırmızıların attığı 35 gole, Akdeniz ekibi 17 golle karşılık verdi. İlk yarıda İstanbul'da oynanan maçı da Galatasaray 4-0 kazanmıştı. İki takım arasındaki son 3 maçı Galatasaray kazanırken son 5 maçta İstanbul temsilcisi rakibine mağlup olmadı. Alanya’da oynanan 7 Süper Lig maçında ise Alanyaspor 1 kez kazandı.

Galatasaray, bu sezon en az gol yiyen takım. Bu sezon oynadığı 31 maçta kalesinde sadece 20 gol gören ve 69 gol atan sarı-kırmızılılar, deplasmanda ise 15 maçta 8 gol yedi. Alanyaspor ise 31 maçta 41 gol atarken evinde 15 maçta 24 gol attı.

OKAN BURUK FATİH TEKKE’YE KARŞI 3’TE 3 YAPTI

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk ve Alanyaspor Teknik Direktörü Fatih Tekke, bugüne kadar resmi müsabakalarda 3 kez karşılaştı. Bu karşılaşmalarda Okan Buruk'un takımı her defasında galip geldi.

Alanyaspor - Galatasaray maçını hakem Cihan Aydın yönetecek. Yardımcılıklarını Deniz Caner Özaral ve Hakan Yemişken yapacak. Maçın 4. hakemi ise Çağdaş Altay olacak. VAR koltuğunda ise yabancı bir hakem görev alacak.

Cihan Aydın bu sezon Süper Lig’de 15 maç yönetti ve bu maçlarda kırmızı kart göstermezken 6 kez penaltı kararı verdi. Galatasaray bu sezon Cihan Aydın’ın yönettiği 2 maçı da kazanırken Alanyaspor ise genç hakemin yönettiği tek maçta İstanbulspor’u tek golle yenmişti.

Galatasaray'ın ilk 11'i:

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.