UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde sonuçlar netleşti: Süper Lig şampiyonu direkt Şampiyonlar Ligi'ne!

UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde yarı finale yükselen takımlar belli oldu.

UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde sonuçlar netleşti: Süper Lig şampiyonu direkt Şampiyonlar Ligi'ne!
Yayınlanma:

Fransız temsilcisi Lille, İngiltere'nin Aston Villa takımını penaltı atışları sonucunda mağlup ederek adını yarı finale yazdırdı.

Lille'in gollerini milli futbolcu Yusuf Yazıcı ve Benjamin Andre kaydetti. Aston Villa'nın tek golünü ise Matty Cash attı. Seri penaltı atışlarında üstünlük sağlayan Aston Villa, turu geçen taraf oldu. Yusuf Yazıcı’nın açılış golünü attığı ve ilk yarıyı çok iyi oynadığı maçta Fransız temsilcisi Lille rahat kontrol ettiği maçta 87’de M. Cash’ın golüne engel olamadı ve 2-1 ile uzayan maç sonrası kaleci E. Martinez’in yıldızlaştığı penaltılarla Konferans Ligi’ne veda etti.

Diğer mücadelede ise İtalya'nın Fiorentina ekibi, Çekya temsilcisi Viktoria Plzen'le 0-0 biten ilk maçın ardından normal sürede de 0-0 berabere kaldı ve uzatma dakikalarında rakibini 2-0 mağlup ederek yarı finale yükseldi. Fiorentina'nın gollerini Nicolas Gonzalez ve Cristiano Biraghi attı.

Yarı final müsabakaları 2 ve 9 Mayıs tarihlerinde oynanacak. Şampiyon ise 29 Mayıs'ta Atina'daki Ayasofya Stadı'nda düzenlenecek finalde belli olacak.

Fiorentina, PAOK'u 2 maçta da yenen Club Brugge ile eşleşti. Aston Villa ise Fenerbahçe'yi penaltılar sonrası eleyen Olimpiakos'la final mücadelesi verecek.

ŞAMPİYON DİREKT ŞAMPİYONLAR LİGİNDE

Bu arada, Viktoria Plzen'in elenmesiyle Çekya'nın Avrupa'da temsilcisi kalmadı ve Türkiye'nin UEFA ülke puanı klasmanında 9. sırada yer alması kesinleşti. Bu durum, Süper Lig'de sezonu şampiyon tamamlayacak takımın doğrudan UEFA Şampiyonlar Ligi'ne katılacağını ve lig ikincisinin ise gruplara kalabilmek için 2 eleme turu oynayacağını garantiledi.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.