Biontech'ten 315 Milyon Dolarlık zarar

Almanya merkezli biyoteknoloji firması BioNTech, 2024 yılının ilk çeyreğinde 315,1 milyon euro net zarar açıkladı.

Biontech'ten 315 Milyon Dolarlık zarar
Yayınlanma:

Almanya merkezli biyoteknoloji firması BioNTech, Covid-19 salgını sırasında geliştirdiği aşıyla dünya çapında büyük başarı elde etmiş olsa da, 2024 yılının ilk çeyreğinde 315,1 milyon euro net zarar açıkladı. Geçen yılın aynı döneminde 502 milyon euro kar elde eden firma, bu yılın ilk üç ayında toplam gelirini 187,6 milyon euro olarak kaydetti. Covid-19 aşısına olan küresel talebin azalması, gelirlerinde önemli bir düşüşe neden oldu. 2023 yılının aynı döneminde 1,27 milyar euro gelir elde eden şirket, bu yılın ilk çeyreğinde hisse başına 1,31 euro zarar etti.

BioNTech'in yayınladığı finansal rapora göre, 2023 yılının ilk çeyreğinde hisse başına 2,05 euro net kar elde edilirken, bu yılın aynı döneminde hisse başına 1,31 euro zarar yaşandı. Covid-19 aşısı satışlarının azalmasıyla birlikte satış giderlerinde de düşüş yaşandı; 2023'ün ilk çeyreğinde 96 milyon euro olan satış giderleri, bu yılın aynı döneminde 59,1 milyon euroya geriledi. Şirketin AR-GE harcamaları ise 2023 yılının ilk çeyreğinde 334 milyon euro iken, bu yılın aynı döneminde 507,5 milyon euroya yükseldi.

BioNTech'in kurucu ortağı ve CEO'su Uğur Şahin, "Yılın geri kalanında, varyantlara uyumlu bir Covid-19 aşısı geliştirmeyi ve bunu ticarileştirmeyi planlıyoruz. Ayrıca, kanser ve bulaşıcı hastalıklar için ilaçlar sunan ticari bir şirket olma vizyonu çerçevesinde, onkoloji ürün geliştirme çalışmalarımızı hızlandırmaya devam edeceğiz." dedi.

BioNTech Mali İşler Müdürü Jens Holstein ise, şirketin güçlü bir nakit pozisyonuna sahip olduğunu ve mRNA platformunu kullanarak kanser ve bulaşıcı hastalıkların tedavi şeklini değiştirme taahhüdünü sürdüreceklerini belirtti. Holstein, "Yılın geri kalanında bu vizyona odaklanacak ve sürdürülebilir uzun vadeli büyümeyi sağlamak için çalışacağız." dedi.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.