Kahvaltıların vazgeçilmezi 'menemen' nasıl yapılır?

Kahvaltı sofralarının en sevilen lezzetlerinden biri olan menemen, pratik yapımı ve doyurucu tadıyla herkesin favorisi. İşte, menemenin yapılışıyla ilgili adımlar...

Kahvaltıların vazgeçilmezi 'menemen' nasıl yapılır?
Yayınlanma:

Kahvaltının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan menemen, pratik hazırlanışı ve sağlıklı içeriğiyle sofralardaki yerini sağlamlaştırıyor. Özellikle hafta sonları ailece yapılan kahvaltıların olmazsa olmazı olan menemen, sadece lezzetiyle değil, yapımının kolaylığıyla da öne çıkıyor.

Menemen yapımı için gerekli malzemeler ise oldukça basit:

  • 3 adet domates
  • 3 adet yeşil biber
  • 3 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • İsteğe bağlı olarak pul biber ve maydanoz

Menemen yapımına geçmeden önce domatesleri rendeleyip, biberleri küçük küçük doğrayın. Bir tavaya sıvı yağı alıp doğranmış biberleri ekleyin ve kavurun. Ardından rendelenmiş domatesleri tavaya ilave ederek karıştırın. Domatesler suyunu salıp çekene kadar kısık ateşte pişirin.

menemen.jpg

Domatesler piştikten sonra yumurtaları kırıp menemenin üzerine dökün. Yumurtaları spatula yardımıyla karıştırarak pişirin. Yumurtalar istenilen kıvama gelince tuz, karabiber ve isteğe bağlı olarak pul biber ekleyerek karıştırın. Son olarak maydanoz ile süsleyip sıcak olarak servis edebilirsiniz.

Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi menemen, herkesin evinde kolaylıkla yapabileceği bir lezzet olarak öne çıkıyor. Sağlıklı içeriği ve doyurucu tadıyla sofralarınıza renk katacak menemen tarifi, pratik yapımıyla da herkesin favorisi olmaya devam ediyor.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.