Pazartesi sendromu yaşayanlar aman dikkat! Uzmanlar uyarıyor: Destek alın!

Psikiyatri Uzmanı Prof. Dr. Erol Özmen, Kaygılı ve depresyona meyilli bireylerde bu sendromun daha yaygın görülebileceğini belirterek, "Eğer bu durum yaşanır ve uygun bir tedavi uygulanmazsa, kişide depresyon, anksiyete bozukluğu ve hatta kalp damar hastalıkları gibi stresle ilişkili sağlık sorunları ortaya çıkabilir" dedi.

Pazartesi sendromu yaşayanlar aman dikkat! Uzmanlar uyarıyor: Destek alın!
Yayınlanma:

Pazar gününden başlayan ve insanların yaşamını olumsuz etkileyen Pazartesi sendromuyla ilgili uzmanlardan önemli uyarılar geldi. Psikiyatri Uzmanı Prof. Dr. Erol Özmen, pazartesi sendromunun, depresyon ve anksiyete gibi psikolojik rahatsızlıkların yanı sıra, kalp ve damar sistemi hastalıklarına da neden olabileceğini söyledi.

Kaygılı ve depresyona meyilli bireylerde bu sendromun daha yaygın görülebileceğini belirten Özmen, bu özelliklere sahip olmayan kişilerde de pazartesi sendromu gözlenebileceğini kaydetti.

Özmen, pazartesi sendromu yaşayan kişinin tedavi edilmediği takdirde sağlık sorunları yaşayacağını belirterek, "Kişide depresyon, anksiyete bozukluğu ve hatta kalp damar hastalıkları gibi stresle ilişkili sağlık sorunları ortaya çıkabilir" diye belirtti.

Psikolog Berk Karaoğlu ise pazartesi sendromuna ilişkin, haftanın ilk iş günü olması nedeniyle, genellikle 2-3 günlük tatillerden sonra da karşılaşılan bir bu durum olduğunu dile getirdi. Karaoğlu, sendromun; kişinin keyif aldığı tatilin sona ermesi ve iş hayatının getirdiği sorumluluklarla yüzleşme zorunluluğundan kaynaklandığını aktardı.

Pazar günlerinin haftalık hazırlıkların yoğun olduğu bir gün olduğunu ifade den Karaoğlu, şöyle konuştu:

"Pazar günü, pazartesiye yetiştirilmesi gereken işler ve ev işleri gibi birçok görev vardır. Bu nedenle, Pazar günü yaşanan bu kısa süreli stresi, diğer günlere yayarak azaltabilir ve beklenti kaygısını minimize edebilirsek, hem pazar gününü hem de pazartesi gününü daha rahat ve huzurlu geçirebiliriz. Ancak, pazartesi sendromu sadece tek bir faktöre bağlı değildir; kişilik özellikleri, iletişim, iş yerindeki ilişkiler gibi birçok faktör bu durumu etkileyebilir. Eğer her hafta bu durumu yaşıyor ve kendinizi sürekli olarak mutsuz hissediyorsanız, psikolojik destek almanız faydalı olacaktır."

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.