Sağlık Bakanı Koca duyurdu: Onaylı randevu dönemi başlıyor

Ulusal Sağlık Hizmetleri Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Hastane randevu sistemi değişiyor. Onaylı randevu dönemi başlıyor " dedi.

Sağlık Bakanı  Koca duyurdu: Onaylı randevu dönemi başlıyor
Yayınlanma:
Güncelleme:

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Ulusal Sağlık Hizmetleri Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulundu.

ONAYLI RANDEVU DÖNEMİ BAŞLIYOR!

Bakan Koca, hastane randevu sisteminin değişeceğini ifade ederek, "Randevulu ve randevusuz hasta sayıları neredeyse eşit. Geçen yıl 23 milyon kişi aldığı randevusuna gelmedi. 4 randevudan biri boş kaldı. Gelinmeyen toplam randevu sayısı 81 milyon. Randevu kapasitesinin yüzde 30'u kullanılamadı. Onaylı randevu dönemi başlıyor. Ertesi gün randevusu olan saat 20.00'ye kadar onay verecek." diye konuştu.

Sağlıklı Yaşam Merkezlerini hayata geçirdiklerini anımsatan Koca, "Nadir hastalıklar için gen tedavi merkezini kuruyoruz. Sağlıkta güncel sorunların çözüme kavuşturulması tüm imkanların harekete geçirilmesi bizler için görev vatandaşlarımız için haktır." dedi.

Her geçen gün hekimlerin kamuya yöneldiğini aktaran Koca, "Hekimlerin kamu tercihinin ne kadar güçlü olduğunu görüyoruz." dedi.

Koca, son 5 yıldır Türkiye'de sağlık alanında önemli bir dönüşümün olduğunu ifade ederek, "Nitelikli sağlık hizmeti verilmeye başlandı. Artık vatandaş 'Bilkent Şehir Hastanesine gitmek istiyorum' demeye başladı." diye belirtti.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.