Şeker hastalarına müjde! Bu tohum kan şekerini düzenliyor!

Modern tıp araştırmaları, geleneksel tedavilerde sıkça kullanılan bazı bitkilerin diyabet (şeker hastalığı) tedavisinde etkili olduğunu gösterdi. Bu bitkisel desteklerin dünya genelinde mutfakların önemli bir parçası haline geldiği belirtildi. Söz konusu bitkilerin kan şekerini altı hafta içinde düzenleyebildiği ifade edildi.

Şeker hastalarına müjde! Bu tohum kan şekerini düzenliyor!
Yayınlanma:

Diyabet için doğal bir çözüm sunan ve Hint mutfağı ile Çin tıbbının vazgeçilmez bir parçası olan bu mucizevi bitkinin adı ve sağlık üzerindeki olumlu etkileri şu şekilde sıralanabilir:

Diyabet tedavisinde doğal bir ilaç olarak tanımlanan bitkisel takviyeler arasında çemen tohumu öne çıkıyor. Hint mutfağının temel bileşenlerinden biri olan ve Türkiye'de de popüler hale gelen çemen tohumu, pastırma, acuka gibi yemeklere eklenerek tüketiliyor. Antik çağlardan beri kullanılan çemen tohumunun diyabet üzerindeki olumlu etkileri bilimsel olarak doğrulanmış durumda.

Tip 2 diyabet hastaları üzerinde yapılan bir araştırmada, 60 katılımcıya günde 25 gram çemen tohumu tozu verilmiş ve altı hafta sonra katılımcıların insülin direncinde iyileşme ve kan şekerinde düzenlenme gözlemlenmiştir.

Çemen tohumunun insan sağlığına birçok faydası bulunuyor. Çemen tohumu; yaraların iyileşmesine yardımcı olması, adet sancılarını hafifletmesi, bronşit tedavisine katkıda bulunması, romatizma ağrılarını azaltması, sindirim sorunlarına iyi gelmesi, yüksek kolesterolü düşürmesi ve emziren annelerin sütünü artırması sayılabilir.

Çemen tohumu, Akdeniz Bölgesi, Batı Asya ve Avrupa'da yetişen bir bitkidir ve ilaç sanayiinde, yemeklerde ve baharat olarak kullanıldığı gibi kozmetik sektöründe de kullanılır.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.