19 Eylül Gaziler Günü, Başkent'te kutlandı

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Başkanı Beyazıt Yumuk, 19 Eylül Gaziler Günü'nde konuştu. Yumuk, "Kan dökülerek vatan olan bu topraklar bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra Türk milleti tarafından en kutsal emanet olarak korunacaktır." dedi.

19 Eylül Gaziler Günü, Başkent'te kutlandı
Yayınlanma:

HABER: AYBALA ALMİNA MELEK

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Başkanı Beyazıt Yumuk, 19 Eylül Gaziler Günü'nde gerçekleştirdiği konuşmada, "19 Eylül Gaziler Günü Bedeli canla ve kanla ödenmiş, bu toprakların vatan olmasında ve devletimizin bekası uğrunda canlarını adayanların gurur ve şerefle hatırlandığı ve anıldığı gündür." ifadelerini kullandı.

Yumuk, "Kan dökülerek vatan olan bu topraklar bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra Türk milleti tarafından en kutsal emanet olarak korunacaktır." dedi.

whatsapp-image-2023-09-19-at-18-46-53.jpeg

Ankara'da 19 Eylül Gaziler Günü, Anıtkabir'de başlayan program ile kutlandı. Anıtkabir'de gerçekleştirilen programın ardından Ulus Atatürk Anıtı'nda çelenkler sıralandı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Türkiye Muharip Gaziler Derneği Başkanı Beyazıt Yumuk, konuşma gerçekleştirdi.

Yumuk, yaptığı konuşmada şunları kaydetti: "19 Eylül Gaziler Günü Bedeli canla ve kanla ödenmiş, bu toprakların vatan olmasında ve devletimizin bekası uğrunda canlarını adayanların gurur ve şerefle hatırlandığı ve anıldığı gündür. 19 Eylül Kurtuluş Savaşı'nda Kore'de, Kıbrıs'ta savaşa muharip gaziler ile Türkiye Cumhuriyeti'nin rejimi, üniter yapısı ve toprak bütünlüğü uğrunda vatan hainlerine terör örgütlerine karşı kahramanca müdahale eden asker, polis, güvenlik korucuları ve 15 Temmuz'da meydana gelen hain darbe girişiminde vücutları siper eden tüm malul gazilerin şeref günüdür.

whatsapp-image-2023-09-19-at-18-46-53-1.jpeg

19 Eylül Gaziler Günü Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından gazi unvanıyla taçlandırdığı gündür. Türk'ün Anadolu'daki bin yıllık varlığını sona erdirmek isteyen emperyalist güçler Birinci Dünya Savaşı sonunda ülkemizi dört bir yandan işgal ettiler. Bu işgal ile yetinmeyip vatanımızı parçalamayı amaçlayan Sevir Anlaşması'nı milletimize zorla kabul ettirmek üzere Yunan ordusunu 15 Mayıs 1919 tarihinde İzmir'den çıkardılar. Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde Türk ordusu Yunan ordusunu Polatlı yakınlarında Sakarya'da 22 gün, 22 gece süren dünyanın en uzun ve en kanlı Meydan Muharebesi'nde yenerek bozguna uğrattı. Çağreyi kaçmakta bulan Yunan ordusu bir sene sonra Dumlupınar'da aynı akıbete uğratılarak 9 Eylül 1922’de topraklarımızdan tamamen atıldı. Böylece Yunanlıların küçük Asya hayalleri, Ege'nin serin sularında son buldu. Sakarya Meydan Muharebesi Türk'ün ateşle imtihanı milletimizin ölüm kalım mücadelesi olmuştur.

ÖLÜRSEM ŞEHİT, KALIRSAM GAZİ

Sakarya Meydan Muharebesi yaklaşık 238 yıldır Avrupa'dan geri çekilen Türk ordusunun son savunma savaşı olmuştur. Sakarya Meydan Muharebesi, Kurtuluş Savaşı'nın seyrini ve kaderini değiştirmiş, kısacası Anadolu'nun düşmandan kurtuluşu için bir kırılmadır. Türk milleti adına, Türkiye Büyük Millet Meclisi 19 Eylül 1921 tarihinde bu emsalsiz zaferin anısına, zaferin mimarı, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk'e gazi ünvanı ile mareşal rütbesi tevcih etmiştir. Üzerinde yaşadığımız toprakların bizler için vatana dönüşmesi, bayrağımızın özgürce dalgalanması, şehitlerimizin ve gazilerimizin emsalsiz fedakarlıklarının eseridir. Tarihin her döneminde hür yaşamayı, bağımsızlık ve istiklalini canı pahasına korumayı ilke edinen aziz milletimiz bu uğurda şehit ve gazi olmayı büyük bir onur ve gurur kaynağı saymıştır.

whatsapp-image-2023-09-19-at-18-46-53-2.jpeg

"ÜLKEMİZ, DÜN OLDUĞU GİBİ BUGÜN DE EMPERYALİST DEVLETLERİN TEHDİDİ ALTINDADIR"

Aziz milletimizin asırlardır Anadolu toprakları üzerinde verdiği varoluş mücadelesinin şifresi ölürsem şehit, kalırsam gazi değişinde saklıdır. Ülkemiz dün olduğu gibi bugün de dış destekli terör örgütlerinin Doğu Akdeniz'e, Suriye ve Irak'ta sömürücü emperyalist devletlerin tehdidi altındadır. Emperyalist devletlerin ve onların maşası terör örgütlerinin hedefleri ülkemizde karışıklık çıkartmak, Türk ordusunu yıpratarak Türkiye Cumhuriyeti'ni bölünmüş, zayıf bir ülke haline getirmek. Dolayısıyla emperyalist güçlerin menfaatleri doğrultusunda geçmişteki hedefleri Sevr'in gerçekleşmesini sağlamaktır. Bugüne kadar sergilenen her türlü hainlik Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, polisimiz, güvenlik korucularıyla vatandaşlarımız tarafından önlenmiş ve hüsrana uğratılmıştır. Yüce Türk milletinin bağrından çıkmış şanlı ve şerefli Türk ordusu dün olduğu gibi bugün ve yarın da vatanımızın bölünmez bütünlüğünün sigortası, hürriyet ve bağımsızlığımızın en büyük güvencesi ve dayanağıdır. İnanıyoruz ki kan dökülerek vatan olan bu topraklar bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra Türk milleti tarafından en kutsal emanet olarak korunacaktır. 19 Eylül savaş meydanlarında canlarını ortaya koyarak savaşan fedakar ve kahraman gazilerimizin şeref ve kahramanlık günüdür. Kahraman gaziler, Gaziler Günü'nüz kutlu olsun. Hiç düşünmeden ve geriye bakmadan vatan, millet, bayrak için yediden yetmişe emperyalist devletlerin topyekun saldırılarına karşı mücadele ederek bu cennet vatanı bizlere emanet eden şehitlerimiz ile ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşlarını ve ebediyete intikal eden tüm gazilerimizi Gaziler Günü münasebetiyle rahmetle anıyor, hayatta olan gazilerimize sağlık ve mutluluklar diliyorum. Ne mutlu Türküm diyene.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.