19 Mayıs, Ankara Yenimahalle’de coşkuyla kutlandı

Yenimahalle, Ankara'da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı coşkulu bir şekilde kutlandı.

19 Mayıs, Ankara Yenimahalle’de coşkuyla kutlandı
Yayınlanma:

Kutlamalar Yenimahalle Belediyesi Hizmet Binası önü ve Batıkent Murat Karayalçın Kent Meydanı'ndaki Atatürk büstüne çelenk bırakılmasıyla başladı.

ybb-3319.jpg

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, siyasi parti temsilcileri ve demokratik kitle örgütlerinin de katıldığı törende gençlerin coşkulu karşılamasıyla başladı.

ybb-3149.jpg

Başkan Yaşar, gençlere günlerinin kutlu olmasını dileyerek konuşmasına başladı. 1919 yılında Anadolu topraklarının işgal altında olduğunu ve ülkenin perişan bir durumda olduğunu belirten Yaşar, Mustafa Kemal Atatürk'ün umutsuzluğa kapılmadan Samsun'a çıkarak Kurtuluş Savaşı'nı başlattığını ve Türkiye Cumhuriyeti'ni kurduğunu söyledi.

ybb-3224.jpg

Atatürk'ün gençlere güvendiğini ve aydınlık bir geleceğin gençlerle mümkün olduğuna inandığını vurguladı. Gençlerin bu ülkeye sahip çıkması gerektiğini ifade eden Yaşar, bayramları unutmayacaklarını ve unutturmayacaklarını belirtti.

ybb-3170.jpg

Daha sonra Murat Karayalçın Kent Meydanı'nda gerçekleşen kutlamalara katılan Başkan Yaşar, vatandaşlar tarafından dalgalandırılan Türk bayraklarıyla selamlandı. Yaşar, burada gençlerin folklor gösterisini izledi.

ybb-3200.jpg

Konuşmasında demokrasinin önemine değinen Yaşar, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün devrimlerini küçümseyenlerin olduğunu ifade etti.

ybb-3358.jpg

Ülkenin yaşadığı sıkıntıları aşmanın demokrasi ile mümkün olduğunu belirten Yaşar, 28 Mayıs'ta yapılacak seçimlere katılarak Atatürk'ün ilkelerine sahip çıkacaklarını dile getirdi.

ybb-3189.jpg

Törenlere CHP Ankara Milletvekili Umut Akdoğan, CHP Yenimahalle İlçe Başkanı Ferudun Güngör, İyi Parti Yenimahalle İlçe Başkanı Dursun Tekin, Yenimahalle Belediyesi Başkan

ybb-3343.jpg

Vekili Mehmet Kartal, Başkan Yardımcıları Erhan Aras, Yaşar Neslihanoğlu, belediye meclis üyeleri ve muhtarlar da katıldı.

İlgili Haberler

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.