19 Mayıs Stadyumu'nun yapım çalışmalarına tam gaz devam

Ankara'nın tarihine ışık tutan 82 yıllık Ankara 19 Mayıs Stadyumu, yapılan çürük raporunun ardından modern bir stadyumla değiştirilme kararı alınmıştı. 4 Ağustos 2018'de yıkılan stadyumun yerine 45 bin kişilik yeni bir stadyum inşa ediliyor ve yapım süreci dronlarla görüntülendi.

19 Mayıs Stadyumu'nun yapım çalışmalarına tam gaz devam
Yayınlanma:
Güncelleme:

Ankara'nın simgelerinden biri olan 19 Mayıs Stadyumu'nun yerini alacak modern stadyum, 2025-2026 sezonuna yetiştirilmesi planlanıyor. Yapım aşamasında depreme karşı dayanıklı bir yapı oluşturuluyor ve UEFA standartlarına uygun olarak tasarlanıyor. Stadyumun çevresindeki ulaşım imkanları da taraftarların rahatça ulaşımını sağlayacak şekilde düzenleniyor.

aw144313-01.png

Planlamalara göre, stadyumda ticari alanlar, mağazalar, restoranlar, müze ve konferans salonları gibi çeşitli tesisler bulunacak. Ayrıca, farklı spor branşlarına yönelik alanlar da stadyumun içinde yer alacak. 695 adet açık otopark ve 460 adet aracın sığabileceği otoparklar da stadyumun bir parçası olacak.

Proje Müdürü Cem Saraçlar, stadyumun bir spor kompleksi olarak tasarlandığını ve 160 bin metrekarelik bir alana sahip olacağını belirtti.

Saraçlar, yapılan kazık uygulamalarıyla binanın depreme karşı sağlam bir temele oturduğunu ve inşaatın hızlı bir şekilde ilerlediğini ifade etti. Stadyumun çim sahasıyla ilgili olarak da üst düzey teknoloji kullanıldığını ve çim sahanın korunması için gerekli tüm önlemlerin alındığını söyledi.

Stadyumun İstanbul, Ankara, Bursa, Eskişehir, Konya, Antalya, Gaziantep ve Trabzon gibi şehirlerle birlikte Türkiye ve İtalya'nın ortaklaşa düzenleyeceği 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası'na ev sahipliği yapması planlanıyor.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.