Yenimahalle Belediyesinin örnek uygulaması yıllar içinde soruna dönüştü

Yenimahalle Belediyesi, 2011'de Ankara’da ilk yer altı çöp konteyneri projesini hayata geçirerek takdir topladı ama mahalle sakinleri çöpleri konteyner yerine kaldırımlara atarak kendi sağlıklarıyla oynuyor. Tahrip olan konteynerlerinin onarılmasını isteyen vatandaşlar, site yönetimlerinin ise bilgilendirilmesini talep ediyor.

Yenimahalle Belediyesinin örnek uygulaması yıllar içinde soruna dönüştü
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: SAMET EKER

Yenimahalle Belediyesi, 2011 yılında ‘sokağa çöp bırakma devrine son veren belediye’ diyerek yer altı çöp konteyneri projesini Başkent Ankara'da uygulamaya koydu. İlçedeki muhtelif noktalara yerleştirilen yer altı konteynerleri içine çöp atmak yerine kaldırımlara çöp bırakan mahalle sakinleri insan sağlığını hiçe sayıyor.

img-1089.jpg

SAĞLIK PROBLEMİ

Ankara'nın Yenimahalle ilçesinde 2011 yılında hayata geçirilen yer altı çöp konteynerleri projesi, o dönemde büyük bir etki yaratmış ve ‘sokağa çöp bırakma devrine son’ sloganıyla anılmıştı.

img-1262.jpg Ancak aradan geçen yıllara rağmen konteynerler bakımsızlık ve ihmal kurbanı oldu. Batı Merkez metro durağı ve Meydan AVM çevresindeki bu sorun, insan sağlını riske atıyor. Yenimahalle Belediyesi, ‘Çöpleri sokaklara bırakmaya son!’ diyerek büyük bir çevre bilinci oluşturmuştu ancak vatandaşların konteyner yerine çöpleri kaldırımlara atması hem çevre kirliliğine hem de hastalıklara yol açıyor.

img-1243.jpg

Konteyner kapaklarının kırık olması ve çöplerin yerlere atılması olumsuzlukları da beraberinde getiriyor.

img-1246.jpg

ÇÖZÜM ODAKLI ADIMLAR ATILMALI

Özellikle çocukların yoğun olarak kullandığı Kenan Gürbüz Parkı'nın hemen yanında bulunan yer altı çöp konteynerlerindeki bakımsızlık ve çöp birikimi, çocuklar için tehlike arz ediyor. Yenimahalle Belediyesinin bu soruna acil bir çözüm getirmesi beklenirken; çevre sakinlerinin ise duyarlı davranarak çöpleri konteynerlere atması isteniyor.

Bölge sakinleri duruma tepki göstererek, Belediye'den konteynerlerin bakımının yapılmasını ve bölgelerdeki site yönetimlerini uyararak vatandaşı bilgilendirmesini istiyor.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.