2040'ta Ankara'da Hareketlilik Çalıştayı yapıldı!

Geçtiğimiz günlerde Ankara'da gerçekleştirilen 'Sürdürülebilir Kentsel Ulaşım Planı' toplantısının ikinci ayağı olan 2. Paydaş Çalıştayı yapıldı.

2040'ta Ankara'da Hareketlilik Çalıştayı yapıldı!
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: ALİ DEMİRASLAN

'Sürdürülebilir Kentsel Ulaşım Planı' toplantısı"nın ikinci ayağı olan 2. Paydaş Çalıştayı bugün yapıldı.

SMART Ankara Sürdürülebilir Kentsel Ulaşım Planı (SKUp) projesi kapsamında Ankara'nın sürdürülebilir ulaşım politikalarına yönelik gerçekleştirilen 1. Vatandaş Bilgilendirme Etkinliğinden sonra Holiday INN Ankara Çukurambar otelde paydaşların katılımı ile 2. Paydaş Çalıştayı gerçekleştirildi.

20240516-144115-0000.jpg

"2040 yılında Ankara'da Hareketlilik" başlığının tartışıldığı sempozyuma Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Genel Müdür Yardımcısı Dr. Akın Kısa, ABB Genel Sekreteri Reşit Serhat Taşkınsu, EGO Genel Müdür Vekili Dr. Taylan Engin, HOP Scooter CEO'su Yiğit Kipman ve Ulaşım Plancısı ve Ekonomisti Volkan Recai Çetin panelist olarak katıldı.

20240516-144030-0000.jpg

Projenin yararlanıcısı olan Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü yetkilileri ile çeşitli ilgili kurum ve kuruluşların, meslek odalarının, STK'ların ve proje uzmanlarının katıldığı etkinlikte, hedef grupların temsilcilerine söz hakkı verilmesi ve sürdürülebilir kentsel hareketlilik stratejilerinin birlikte oluşturulmasını amaçlandığı belirtildi. SMART Ankara Sürdürülebilir Kentsel Ulaşım Planı (SKup) projesi, paydaşların ve Ankara halkının SKUP sürecinden haberdar olmaları için olanaklar sağlamayı, sürdürülebilir hareketlilikle ilgili karar alma süreçlerini işlediği etkinlikte dünyada yaygınlıkla uygulanan ve önde gelen 10 farklı sürdürülebilir ulaşım senaryosunun içinden 7 farklı senaryo işlenecek.

20240516-144526-0000.jpg

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.