23 Nisan Çocuklar Sergisi Çankaya'da!

Çankaya Belediyesinin gündüz bakımevleri ile Çankaya'da bulunan büyükelçiliklerin iş birliğiyle düzenlenen 23 Nisan Çocuklar Sergisi, Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner’in ev sahipliğinde Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde kapılarını açtı.

23 Nisan Çocuklar Sergisi Çankaya'da!
Yayınlanma:
Güncelleme:

Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner, açılışta yaptığı konuşmada, "23 Nisan 1920, parlamentomuzun kuruluşu ve aynı zamanda Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara bir armağanı. Bu yönüyle bütün dünyadaki çok ender ve nadir örneklerden birisidir." ifadelerini kullandı.

Güner, çocukların nitelikli bir hayat yaşaması ve toplumda çağdaş birer birey olarak yer almasının önemine vurgu yaparak, "Çankaya'mızın kreşleri, hem pırıl pırıl çocuklarımızı geleceğe hazırlıyor hem de bu önemli görevi üsteleniyor." dedi.

Çankaya Belediyesi ile büyükelçilerin iş birliğiyle düzenlenen sergide, 10 gündüz bakımevinde eğitim alan miniklerin hazırladığı eserler sergilendi. Açılışa, Başkan Güner'e Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin de eşlik etti. Filipinler, Çin, İspanya, Avusturya, İtalya, Ukrayna, Kore, İsviçre, ABD ve Meksika ülkelerinin misyon temsilcileriyle bir araya gelen minikler, sergi ve ülkeleri tanıtan atölye çalışmaları gerçekleştirdi.

cankaya-bel.jpg

Güner, konuşmasında, "Kurtuluşu ve kuruluşu gerçekleştiren kadrolar bunu yaparken aynı zamanda demokrasi için çok önemli bir adım attılar. Savaşı dahi bir parlamento eliyle yürüttüler. Bu demokrasi için büyük bir önem teşkil ediyordu. 23 Nisan 1920 parlamentomuzun kuruluşu ve aynı zamanda Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de çocuklara bir armağanı. Bu yönüyle de bütün dünyadaki çok ender ve nadir örneklerden birisidir" sözlerine yer verdi.

Sergi, 28 Nisan tarihine kadar Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde 09.00-20.00 saatleri arasında ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek.

Kaynak:Basın Bülteni

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.