29 Eylül Cuma Ankara'da hava nasıl? 29 Eylül Cuma Ankara’da hava yağışlı mı? Bugün güneşli mi?

Ankara'da bugünkü hava durumunun nasıl olacağı merak ediliyor. Ankara’da eylül ayının son haftasında yağmur mu geliyor? Ankara’yı yeni haftada nasıl bir hava bekliyor merak konusu… Ankara'nın havası nasıl?

29 Eylül Cuma Ankara'da hava nasıl? 29 Eylül Cuma Ankara’da hava yağışlı mı? Bugün güneşli mi?
Yayınlanma:
Güncelleme:

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün güncel hava raporuna göre, Ankara'da 29 Eylül Cuma günü hava durumu ile ilgili bilgilere ulaştık. İşte Ankara'da hava durumu detayları:

Ankara'da 29 Eylül Cuma günü en düşük sıcaklık 19 derece olarak ölçülmesi beklenirken, gün içerisinde en yüksek sıcaklık ise 24 derece olarak tahmin ediliyor. Nem oranı ise en düşük yüzde 36, en yüksek ise yüzde 78 olacak.

Genel olarak batıdan hafif, bazen de orta kuvvette esecek olan rüzgarlar Ankara'da etkili olacak.

Ayrıca, 29 Eylül Cuma gününün yanı sıra 5 günlük hava durumu tahminlerine de göz atabilirsiniz.

1-001.jpg

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün raporuna göre, ülkenin kuzey, iç ve batı kesimlerinde yer yer çok bulutlu havanın etkili olacağı, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar yaşanacağı belirtiliyor. Bu yağışların bazı bölgelerde kuvvetli olabileceği uyarısında bulunuluyor.

Hava sıcaklığı ise batı kesimlerde yağışla birlikte 3 ila 5 derece azalırken, diğer bölgelerde önemli bir değişiklik beklenmiyor.

2-001.jpg

Rüzgarlar genellikle kuzeyli olacakken, yurdun güney kesimlerinde güneyli rüzgarlar hafif ve ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor. Doğu Akdeniz bölgesinde ise güneybatı yönlerinden kuvvetli rüzgarlar bekleniyor.

Özellikle Batı Karadeniz, Marmara'nın güney ve doğusu, Ege, Doğu Akdeniz'in iç kesimleri, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Burdur, Eskişehir, Erzincan, Kars ve Ardahan çevreleri ile Ankara'nın batı ve Antalya'nın iç kesimlerinde kuvvetli yağışlar yaşanabilir. Bu bölgelerde yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ani sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar) dikkatli ve tedbirli olunması öneriliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün hava raporlarına dikkat etmek, hava koşullarına uygun hazırlıklar yapmak ve uyarılara riayet etmek, hava durumu değişikliklerine karşı önlem almanızı sağlayabilir. Ankara'da hava koşullarını takip ederek güvende kalmanız dileğiyle.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.