300 bin metrekarelik Sincan Park yakında kapılarını aralayacak

Başkan Ercan’ın “Vizyon projelerimizden biri” dediği Sincan Park, 300 bin metrekarelik alanıyla dikkat çekiyor. Gündüz yemyeşil doğasıyla, gece ışıklarıyla göz dolduran Sincan Park, kısa sürede hizmete açılacak.

300 bin metrekarelik Sincan Park yakında kapılarını aralayacak
Yayınlanma:

Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan’ın öncülüğünde çalışmalarında sona yaklaşılan Sincan Park Rekreasyon Projesi görücüye çıkmaya başladı. Binlerce ağaç dikilen alan gündüz yemyeşil görüntüsüyle dikkatleri çekerken, gece de ışıl ışıl parlıyor.

BÜYÜKLÜĞÜ İLE DİKKAT ÇEKİYOR

Toplam 300 bin metrekarelik alanıyla adından şimdiden söz ettiren Sincan Park’ta 185 bin metrekarelik yeşil alan yer alıyor. Binlerce ağaç ve çalı dikildi; bölgede bulunan dere ıslah edildi. Bataklık görünümünden çıkarılarak tahkimat taşları ile kaplandı. Çevre duvarı örülerek sel ve taşkınlara karşı önlem alındı.

Rekreasyon alanında vatandaşın ihtiyaçlarını karşılaması için her ayrıntı düşünüldü. Fayton, bisiklet ve yürüyüş yollarıyla ve kafeleriyle vatandaş, kaliteli zaman geçirebilecek. Aynı zamanda vatandaşların spor yapabilmeleri için de futbol, basketbol, tenis sahaları inşa edildi.

sincaa.jpg

ÇOCUKLAR DA UNUTULMADI

8 bin metrekarelik çok amaçlı etkinlik alanı, 5 bin 500 metrekarelik çocuk oyun alanıyla çocuklar da unutulmadı. Ayrıca Sincan Park’ta vatandaşları 3 bin 300 metrekarelik giriş meydanı karşılıyor. 23 bin metrekarelik lale meydanı ile de ziyaretçiler seyrine doyulmaz anlar yaşayacak. 3 adet mescid-wc, 5 adet büfe, idari bina ve 2 adet güvenlik binası rekreasyon alanına yapılanlar arasında bulunuyor.

''CUMHURİYETİMİZİN 100. YILINA ARMAĞAN OLSUN''

Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan, dev projelerden biri olan Sincan Park’ta sona gelindiğine işaret etti. Başkan Ercan, “Havuzlar, kreşler, konaklarımızın ardından mega projelerimizi de hızla tamamlıyoruz. Sincan Park ve Arasta Sincan projelerimiz kısa sürede hizmete açılacak. 300 bin metrekarelik büyük bir alanda bulunan Sincan Parkımız sadece Sincan’a değil, Ankara’ya değer katacak. Böylesine büyük yatırımları ilçemize kazandırmanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Sincan Parkımız Cumhuriyetimizin 100. yılına armağan, yarınlara mirasımız olsun” ifadelerini kullandı.

s.jpg

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.