35 yıllık mesleki tecrübe Ankara'da koleksiyona dönüştü

Ayakkabıcılar ve Çantacılar Oda Başkanı Hüseyin Uzun, 35 yıllık meslek hayatında biriktirdiği ayakkabı ve nostaljik eşyaları Ankara'da bir koleksiyona dönüştürdü. Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden topladığı otantik ayakkabı ve ayakkabı yapım aletlerini bir araya getiren Uzun, gelecekte bu koleksiyonu bir müzede sergilemeyi planlıyor.

35 yıllık mesleki tecrübe Ankara'da koleksiyona dönüştü
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: GAMZE ERDOĞAN

Ayakkabıcılar ve Çantacılar Oda Başkanı Hüseyin Uzun, 35 yıllık mesleki birikimini eşsiz bir koleksiyona dönüştürdü. Uzun, ilerleyen zamanlarda bu koleksiyonu bir müzede sergilemeyi düşündüğünü belirterek, koleksiyonunun detaylarını anadolugazete.com.tr'ye anlattı.

ÇARIKLARDAN YEMENİ AYAKKABILARA

Koleksiyonundaki ürünler hakkında bilgi veren Uzun, "Koleksiyonumda eski ve otantik ürünler de mevcut. Çarıklar, yemeni ayakkabılar, eski çiftlik ağalarının giydiği çizmeler gibi birçok ürün var. Eski gelin ve damat ayakkabıları, tahta çiviyle yapılmış ayakkabılar da koleksiyonumda yer alıyor." dedi.

20240823-192958-0000.png

"KOLEKSİYONDA 100 YILLIK AYAKKABILAR BULUNUYOR"

Koleksiyonunda 100 yıllık ayakkabıların da bulunduğunu söyleyen Uzun, "Bu ayakkabılar tamamen el yapımı ve doğal malzemelerden üretilmiş. Örneğin, tahta çiviyle yapılmış ayakkabılar var. Tahta çiviler ıslatılarak ayakkabıya monte edilir ve kuruduktan sonra kolay kolay eskimez. Eskiden kullanılan ve artık üretimi yapılmayan ayakkabı yapım aletleri de koleksiyonumda bulunuyor." diye konuştu.

20240823-193033-0000.png

YILLAR ÖNCE KULLANILAN MAKİNELER VAR

Hüseyin Uzun, koleksiyonunda 60-70 yıl önce kullanılan makinelerin de olduğunu belirtti. Uzun, "Bunlar arasında, bayan ayakkabılarının konçlarını açmak için kullanılan konç makineleri de var. Bu makineler eskiden elektrikli ve rezistanslı olarak kullanılırdı. Bugün artık çok nadir bulunuyorlar." ifadelerini kullandı.

20240823-193101-0000.png

NOSTALJİ SEVGİSİ ÇOCUKLUĞUNDAN GELİYOR

Uzun, nostaljiye olan ilgisinin çocukluk yıllarına dayandığını belirterek şunları kaydetti: "35 yıldır oda başkanlığı yapıyorum ve 2005 yılında başkan olduktan sonra eskiye dönük ürünler toplamaya başladım. Koleksiyonumda, eski ayakkabıların yanı sıra posta çantaları ve daha birçok nostaljik ürün var. Özellikle, manda derisinden yapılan çarıklar ve yemeniler gibi ürünler çok ilgi çekici."

20240823-193130-0000.png

"MÜZE HAYALİ UZAK DEĞİL"

Son olarak, Uzun koleksiyonunu daha geniş bir alanda sergilemeyi planladığını ifade ederek müze hayalini şu sözlerle açıkladı: "Bu alan küçük olduğu için tüm ürünlerimi sergileyemiyorum. Ancak, gelecekte bir müze açarak tüm bu tarihi ve nostaljik ürünleri halkla buluşturmayı düşünüyorum."

20240823-193213-0000.png

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.