40 yıllık hatırlı gelenek

Dünya Türk Kahvesi Günü, Ankara’da çok özel etkinliklere ev sahipliği yaptı. Üniversite öğrencileri, Ulus’taki programda kahve kokusuyla Türk kahvesinin dünü ve bugününü öğrendi…

40 yıllık hatırlı gelenek
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: SÜMER TAŞKIRAN

Ankara’da kahve kültürünü anlatan isimlerden biri olan Mesut Çaça, 5 Aralık Dünya Türk Kahvesi Günü nedeniyle bir program düzenledi.

untitled-1-003.jpg

Türk kahvesinin Osmanlı döneminden bu yana Türk kültüründe önemli bir yere sahip olduğunu belirten Mesut Çaça, “Gazi Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, Bilkent Üniversitesi ve Çankırı Üniversitesi’nde okuyan gençlerimiz ile birlikte bu anlamlı günde bir araya geldik. Türk kahvesi, sadece bir içecek değil, aynı zamanda bir kültürdür. Türk kahvesi kültürü, sohbet, muhabbet ve dostluk demektir” dedi.

untitled-1-004.jpg

DÜNYA GÖNÜLLÜLÜK GÜNÜ’NÜ KUTLADI

Etkinliğe katılan gençler, Türk kahvesinin hazırlanışı ve sunumu hakkında Çaça’dan pratik bilgiler aldı. Etkinliğin sonunda gençlerin Dünya Gönüllülük Günü’nü de kutlayan Çaça, “Gönüllülük, topluma fayda sağlamak için yapılan bir eylemdir. Gönüllülük hem topluma hem de bireye fayda sağlar” diye konuştu.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.