Başkent Ankara'da 55 yıldır ticaret yapan esnaf acı gerçeği açıkladı!

Antika halı uzmanı Mehmet Aydın, 55 yıldır mesleğini sürdürdüğünü, son 3 yıldır piyasaların durgun, esnafın ise zor durumda olduğunu ifade etti. Aydın, “Ankara’daki esnafın durumu hiç iyi değil. Ticaret piyasası durmuş durumda. Piyasa durgun, esnaf zor durumda. Küçük esnaf kredi çekerek ayakta kalmayı başarıyor." dedi.

Başkent Ankara'da 55 yıldır ticaret yapan esnaf acı gerçeği açıkladı!
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: ESRA SARI

Ankaralı antika halı uzmanı Mehmet Aydın, son yıllarda iş potansiyelinin çok düşük olduğunu söyledi.

whatsapp-image-2024-01-15-at-15-48-59.png

Tunalı Hilmi Caddesi üzerinde bulunan Ertuğ Pasajı'nda anadolugazete.com.tr'ye açıklama yapan Mehmet Aydın, piyasanın çok durgun olduğunu, vatandaşların pasajlara gelmediğini ifade etti.

"PİYASA DURGUN!"

55 yıldır mesleğini sürdüren Mehmet Aydın,Ankara’daki esnafın durumu hiç iyi değil. Ticaret piyasası durmuş durumda. Piyasa durgun, esnaf zor durumda. Küçük esnaf kredi çekerek ayakta kalmayı başarıyor. Ayrıca her şeye zam geldi. İnanın esnaf evini geçindirmekte zorlanıyor.” dedi.

"EMEKLİ ZOR DURUMDA!"

Emekli olduğunu belirten Aydın, “Bu dönemde 7 bin 500 lira ile emekli vatandaşlar nasıl geçinebilir. Ev kiraları arttı. Yiyecek fiyatları çok yüksek.” diye belirtti.

whatsapp-image-2024-01-15-at-15-49-02.png

Aydın, mesleğini severek yaptığını ancak şu an antika halı satışlarının çok düşük olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

“Vatandaş, antika halı alacak vaziyette değil. Vatandaş geçinemiyor. İlgi yok. Bu nedenle ben de dükkânda olan halıları satmaya çalışıyorum. Ayrıca halı almıyorum. Elimdeki malları çıkarma derdindeyim. Bunun yanı sıra tablo satmaya çalışıyorum. Ünlü ressamların tabloları elimde. Şu an tabloya daha çok ağırlık verdim.”

Mehmet Aydın, her sene halı müzayedesi düzenlediğini ancak geçtiğimiz sene müzayede düzenlemediğini de belirterek, “Emeğimizin karşılığını alamıyoruz. Geçtiğimiz sene o yüzden halı müzayedesi düzenlemedim. Bu sene düzenler miyim onu da bilmiyorum. Piyasanın durumuna bağlı.” ifadesini kullandı.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.