ABB barınma sorunu yaşayan öğrencilere destek için 3 konuk evini hizmete açacak

Ankara Büyükşehir Belediyesi, üniversite öğrencilerinin barınma sorunlarına çözüm sunmak amacıyla üç farklı konukevi hizmete açıyor. Metkay, Kurtuluş ve Eserkent Konukevleri, toplamda 2 bin 293 öğrenci kapasitesi ile gençlere güvenli ve konforlu konaklama olanağı sağlayacak.

ABB barınma sorunu yaşayan öğrencilere destek için 3 konuk evini hizmete açacak
Yayınlanma:

Ankara Büyükşehir Belediyesi, öğrenci dostu politikalar çerçevesinde, anaokulundan üniversiteye kadar her yaştan öğrencinin yanında olmaya devam ediyor. Özellikle şehir dışından üniversite eğitimi için Ankara’ya gelen ve Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü’ne (KYGM) başvurarak yurt bulamayan öğrenciler için 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı’nda da barınma desteği sağlanacak.

1.jpg

Büyükşehir Belediyesi, bu yıl da yurt başvurusu yapıp yerleşemeyen öğrencilere konaklama imkanı sunmak için harekete geçti. Öğrenciler, güvenli ve konforlu bir ortamda kalabilecekleri Metkay Kız Konukevi’nde 200, Kurtuluş Kız Konukevi’nde 93 ve Eserkent Konukevi’nde ise 2.000 kişilik kapasiteyle yer bulabilecekler.

2.jpg

ŞEHİT VE GAZİ YAKINLARI ÜCRETSİZ KONAKLAYACAK

Başvuru hakkı, GSB yurtlarına başvurup yerleşemeyen öğrencilere tanınırken, şehit ve gazi çocukları ile sosyal yardıma uygun ailelerin çocukları ücretsiz konaklama imkanından yararlanabilecek. Diğer öğrenciler ise Metkay ve Kurtuluş Kız Konukevleri için aylık 1.620 TL, Eserkent Konukevi için ise aylık 1.080 TL ücret ödeyecekler.

4.jpg

BAŞVURULAR 1-8 EKİM ARASI

Başvuru yapacak öğrenciler, 1-8 Ekim tarihleri arasında belirlenen adresten işlemlerini gerçekleştirebilecek ve gerekli kriterleri karşılayanlar, Büyükşehir Belediyesi'nin konukevlerinde konaklama fırsatı elde edecekler.

5.jpg

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.