ABB Başkanı Mansur Yavaş Keçiören'de Türk Dünyası Şöleni'nde: Türklüğünden utananlara söylüyorum, ne mutlu Türk'üm diyene...

Ankara'nın Keçiören ilçesinde, Keçiören Belediyesi tarafından ilk kez düzenlenen Türk Dünyası Şöleni büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi. Şölende Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş bir konuşma yaptı ve 'Türkiyeli' ifadelerine sert tepki göstererek birlik mesajı verdi.

ABB Başkanı Mansur Yavaş Keçiören'de Türk Dünyası Şöleni'nde: Türklüğünden utananlara söylüyorum, ne mutlu Türk'üm diyene...
Yayınlanma:

Şölene gelen misafirlere lavanta hediye edilirken, vatandaşlar lavanta bahçesinden kendi elleriyle lavanta toplamanın keyfini yaşadı. Etkinlikte Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan, Ankara Milletvekili Semra Dinçer ve çok sayıda Büyükelçi ve Büyükelçilik temsilcisi yer aldı.

"TÜRK'ÜN TÜRK'TEN BAŞKA DOSTU YOK"

Etkinliğe katılan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, şölende yaptığı konuşmada birlik ve beraberlik mesajları verdi. Mansur Yavaş, Türkiyeli, Anadolulu gibi kavramlara tepki göstererek, "Birileri çıktı Türk diye bir ırk yok dedi ama görüyorsunuz Altay'dan uzanan Türkler şu an burada" ifadelerini kullandı. Türk dünyasına yaptığı ziyaretlerden bahseden Yavaş, "Türk'ün Türk'ten başka dostu yok, bunu her kulvarda görüyoruz" diyerek tepkisini ortaya koydu.

1.jpg

"NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE"

Konuşmasının sonunda Türklüğünden utananlara sert çıkan Yavaş, "Türklüğünden utananlara söylüyorum, ne mutlu Türk'üm diyene" sözleriyle konuşmasını sonlandırdı. Yavaş'ın bu sözleri, etkinliğe katılanlar tarafından büyük bir coşkuyla alkışlandı.

3-001.jpg

Şölene katılan vatandaşlar, lavanta bahçesinde dolaşarak lavanta toplamanın keyfini yaşadı. Keçiören Belediyesi'nin düzenlediği bu etkinlik, hem misafirlere güzel anılar bıraktı hem de Türk dünyasının kültürel zenginliklerini tanıttı. Şölen, lavanta kokuları eşliğinde yapılan konuşmalar, etkinlikler ve müzik performanslarıyla tamamlandı.

2.jpg

Keçiören Türk Dünyası Şöleni, Türk kültürünün ve birliğinin önemini bir kez daha gözler önüne serdi. Mansur Yavaş'ın konuşması sonrası Türk Dünyasından çok sayıda Büyükelçi ve Büyükelçi temsilcisine Yavaş tarafından plaket verildi. Plaket takdiminin ardından etkinlik, Figen Genç ve İlkim Eylül İlk'in konserleri ile devam etti.

da.jpg

Etkinlik alanına giden yoldaki çukur için önlem alınmaması ise etkinliğe katılan vatandaşlardan eleştiri aldı.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.