ABB Başkanı Mansur Yavaş'tan canlı yayında önemli açıklamalar: "Zirvede bırakmak gerekir"

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Habertürk TV’de ‘Seçime Doğru’ programında soruları cevapladı. Yıllardır tartışma konusu olan Anka Park konusunda kararını açıklayan Yavaş, yaz aylarını işaret etti.

ABB Başkanı Mansur Yavaş'tan canlı yayında önemli açıklamalar: "Zirvede bırakmak gerekir"
Yayınlanma:
Güncelleme:

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Mansur Yavaş, neden bu seçimden sonra bir daha aday olmayacağını söylediğini açıkladı ve “Zirvede bırakmak gerekir” dedi.

Ankara’da kimseyi üzen açıklamalar yapmadığını söyleyen Yavaş, Belediye Başkanlığına mı bir daha aday olmayacaksınız yoksa siyaseti de mi bırakacaksınız? sorusuna da geleceği görme şansımız yok diyerek açık kapı bıraktı.

Turgut Altınok’un Ankara kasabaya döndü eleştirisine cevaben konuşan Yavaş, “Ankara’nın içinin boşaltılma nedenini kendilerine sormaları gerekiyor” şeklinde cevap verdi.

mansur-1.jpg

Ankara’da Mansur Yavaş’ın ne yaptığı üzerine şeffaf şekilde internet sitesi kurduklarını ve buradan halkla bu verileri paylaştıklarını söyleyen Mansur Yavaş, Ankara Büyükşehir Belediyesinin mali durum tablosunu da sosyal medyadan yayınladıklarını bunu Türkiye’de yapan ilk belediye olduklarını söyledi.

Mansur Yavaş, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin borçları azalırken ABB’nin bütçesinin ve EGO ile ASKİ’nin bütçesinin de sürekli düştüğünü söyledi. En iyi hizmeti en ucuz şekilde vermeye çalıştıklarını söyleyen Yavaş, ASKİ’den Büyükşehir’e aktarılan paranın eksi seviyelerde olduğunu ve ASKİ’nin kendi giderlerini karşılayamadığını söyledi. Su fiyatlarının yüksek olması eleştirilerine de cevap veren Yavaş, Ankara’da uzun yıllar boyunca 1.6 dolara satılan suyun şu an 0.7 dolara satıldığını söyledi. Su fiyatı olarak 30 büyükşehirde 16. sırada olduklarını da söyleyen Mansur Yavaş, kendisine yapılan su fiyatı eleştirilerine de cevap verdi ve Sayıştay kararı sebebiyle maliyetin altında suyu satamadıklarını açıkladı.

VAAT AÇIKLAMASI

Ankara'da 2019 yılında verdiği 100 vaadin 77'sini gerçekleştirdiğini, 13'ünün maddi imkansızlık sebebiyle yapılamadığını söyledi ve geride kalan eserlerinden en büyüğünün Ulus Meydanı olduğunu söyledi. Ulus'a Teknokent yapmak için de Bakanlıktan onay beklediklerini söyleyen Mansur Yavaş, Ulus Meydanı'nı tamamen yenilediklerini söyledi.

METRO ÇALIŞMALARI

Ankara'da trafik sorunu için metro projelerinin hazır olduğunu söyleyen Mansur Yavaş, uygun fiyatlarla bu projeleri gerçekleştirme imkanı bulduklarında bu hatların yapılacağını söyledi. Yavaş, ayrıca havalimanı metrosu için Ulaştırma Bakanlığı'nın kendilerine bu hattı biz yapacağız dediğini de belirtti.

ANKAPARK NE OLACAK?

Başkan Mansur Yavaş, AnkaPark'ın akıbetine ilişkin açıklama yaparak "Bu yaz AnkaPark'ı hizmete açacağız. Çocuklar için ücretsiz olacak. Buradaki bazı cihazlar bozulmuş, bazılarını jeneratör ile çalıştırdık. Hasar görmeyenleri kullanacağız." dedi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.