ABB Başkanı Yavaş: ''Sanayide kadın istihdamı çok önemli''

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, 'Sanayide Neet Kadınlar Projesi'nin açılış toplantına kaıldı.

ABB Başkanı Yavaş: ''Sanayide kadın istihdamı çok önemli''
Yayınlanma:

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, 'Sanayide Neet Kadınlar Projesi'nin açılış toplantına katılarak, konuşma gerçekleştirdi. Toplantıya, Yavaş'ın yanı sıra Ankara Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Seyit Ardıç, Başkent OSB Başkanı Şadi Türk ile proje ortaklarının temsilcileri katılım sağladı. Açılıştan sonra panel düzenlendi.

YAVAŞ KADIN İSTİHDAMININ ÖNEMİNİ VURGULADI

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, geleceğin mesleklerine odaklanan bir video gösterimi ve konuşma ile başladığı etkinlikte, sanayide kadın istihdamının önemini vurguladı. İş arayan insanlar ile işçi arayan firmalar arasındaki eşleştirmenin zorluğuna dikkat çeken Yavaş, bu konuda belediye olarak yürütülen çalışmalara değindi. Kadın istihdamı için yapılan çalışmalara da atıfta bulunan Yavaş, Bilkent CYBERPARK ile görüşmeler sonucunda Ankara'da beş teknoloji merkezinin kurulacağını belirtti. Bu merkezlerin ücretsiz kullanım imkanından bahseden Yavaş, organize sanayi bölgeleri ile teknoloji firmalarını bir araya getirecek bir teknoloji kurultayı düzenleme önerisinde bulundu. Bu sayede, sanayinin ihtiyaçlarına uygun firmaların bilgi alışverişinde bulunabileceğini ve kadın istihdamının artırılmasına katkı sağlanabileceğini ifade etti. Başkan Yavaş, işbirliği ve katkı sağlayan herkese teşekkür etti.

İŞ GÜCÜ PİYASASININ TEMEL SORUNU: BECERİ UYUŞMAZLIĞI VE KADIN İSTİHDAMI

Ankara Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Seyit Ardıç, iş gücü piyasasının temel sorunları olarak beceri uyuşmazlığı ve kadın istihdamını belirtti. Kurumsal altyapılarının eşitlikçi olduğunu vurgulayan Ardıç, kadın istihdamını artırmayı hedefleyen projeleri desteklediklerini ifade etti. Ardıç, Ankara'da 18-29 yaş aralığındaki eğitim ve istihdam sorunu yaşayan kadınları hedefleyen bir proje ile ilgili bilgi verdi. Bu projenin, başkent organize sanayi bölgesindeki firmalarda mesleki eğitim aracılığıyla istihdam sağlamayı amaçladığını belirten Ardıç, bu sayede orta düzeyde beceri açığı sorununu çözmeye ve kadın istihdamını artırmaya katkıda bulunacağını ifade etti. Sivil toplumun, toplumsal buluşma alanı olarak, birlikte daha etkili çözümler üretebileceğini vurgulayan Ardıç, projenin önemine dikkat çekti.

Başkent Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Şadi Türk, bölgedeki eğitim ve çalışmaları hakkında bilgi vererek, kadınların kariyer yolculuklarındaki engelleri azaltmayı hedefleyen "Sanayide Neet Kadınlar Projesi"nin açılış toplantısında yaptığı konuşmada projenin, bölgedeki firmalarda yönetimlerde farkındalık yaratmayı amaçladığını ve kadınların karşılaştığı zorlukları azaltmaya yönelik olduğunu belirtti. Projeye emeği geçenlere teşekkür eden Türk, Sanayide Neet Kadınlar Projesi'nin başarılı olması için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini ifade etti.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.