ABB Koru'ya 2 katlı modern otopark kazandırdı

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Koru Mahallesi sakinlerinin taleplerini dikkate alarak hayata geçirdiği “Kapalı Otopark ve Meydan Tasarım Projesi”ni tamamladı. Proje kapsamında semte 12 bin 951 metrekare kapalı alana sahip, 2 katlı modern bir kapalı otopark kazandırıldı.

ABB Koru'ya 2 katlı modern otopark kazandırdı
Yayınlanma:

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Koru Mahallesi sakinlerinin taleplerini dikkate alarak hayata geçirdiği “Kapalı Otopark ve Meydan Tasarım Projesi”ni tamamladı. Ankaralılar Caddesi üzerinde uzun yıllardır boş duran 9 bin 653 metrekarelik alan, bu projeyle birlikte modern bir otopark ve çeşitli sosyal alanlar içeren bir kent meydanına dönüştürüldü.

Belediye, vatandaşların öncelikli ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak yeni projeler gerçekleştirmeye devam ediyor.

met-1615.jpg

Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından Çankaya ilçesi Koru Mahallesi’nde yer alan Ankaralılar Caddesi'ndeki atıl durumdaki boş arazide başlatılan “Kapalı Otopark ve Meydan Tasarım Projesi” başarıyla tamamlandı. Bu proje sayesinde mahalle sakinleri, modern bir otoparka ve sosyal yaşamı zenginleştiren bir kent meydanına kavuştu.

met-1648.jpg

“ŞEHRİMİZİ GÜZELLEŞTİRMEYE DEVAM EDİYORUZ”

Projenin tamamlandığını sosyal medya üzerinden “Şehrimizin çehresini güzelleştirmeye, siz değerli hemşehrilerimize kaliteli yaşam alanları sunmaya devam ediyoruz” sözleriyle duyuran Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Koru Mahallesi sakinlerinin taleplerine kulak vererek, Ankaralılar Caddesi üzerinde yıllardır atıl durumda bulunan 9 bin 653 metrekarelik alanı, modern bir kapalı otopark, sosyal alanlar ve ‘Park Et Devam Et’ projemizin de yer aldığı bir kent meydanına dönüştürdük. Bu proje sayesinde hemşehrilerimiz, araçlarını güvenle park edip metro ve otobüs gibi diğer toplu taşıma araçlarını kullanabilecekler” ifadelerini kullandı.

dji-20240828214452-0460-d.jpg

2 KATLI MODERN OTOPARK

Toplamda 9 bin 653 metrekarelik arsa üzerine inşa edilen projede, 12 bin 951 metrekare kapalı alana sahip, 2 katlı modern bir kapalı otopark yer aldı. Bu otopark, 330 yakıtlı araç, 23 elektrikli araç ve 22 engelli araç kapasiteli olup, içerisinde 2 asansör ile her katta bay-bayan ve engelli tuvaletleri de bulunuyor.

yns8767.jpg

YEŞİL ALANLAR İHMAL EDİLMEDİ

Otoparkın üst kısmında ise 7 bin 435 metrekarelik sert zemin ve 2 bin 218 metrekarelik yeşil alanlar oluşturuldu. Bu alanda, mahalle sakinlerinin sosyal ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla amfi tiyatro, oturma alanları, salıncaklar, su perdeleri, süs havuzu ve büfe gibi sosyal ve dinlenme alanları inşa edildi. Proje sayesinde bölge halkı hem modern bir otoparka hem de çeşitli sosyal ve dinlenme alanlarıyla donatılmış bir kent meydanına sahip oldu.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.