ABB o cadde ve sokakları tamamen yeniledi!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, başkentin tarihi ve kültürel değerlerini korumak için yürüttüğü çalışmalar kapsamında, Hükümet ve Anafartalar Caddeleri ile Susam ve Çam Sokaklarını kapsayan çevre düzenleme projesini tamamladı.

ABB o cadde ve sokakları tamamen yeniledi!
Yayınlanma:

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Tabiat Daire Başkanlığı tarafından Ulus’ta gerçekleştirilen projede, kaldırım taşları, kent mobilyaları, aydınlatmalar ve bitki peyzajları yenilendi. Ayrıca, bölgeyi ziyaret eden turistlerin bilgi alabilmesi için İngilizce ve Türkçe bilgilendirme panoları yerleştirildi.

BİLGİLENDİRME PANOLARI ALANA YERLEŞTİRİLDİ

Toplam ihale bedeli 14 milyon 979 bin TL olan proje, Altındağ ilçesindeki Hükümet Caddesi ve çevresini kapsıyor. Anafartalar Caddesi ile Hükümet Caddesi kesişiminden başlayarak eski Ankara Valiliği Binası ve Hacı Bayram-ı Veli Camisi’ne kadar uzanan alan, yeni düzenlemelerle daha estetik ve işlevsel bir görünüme kavuştu.

sokakyenileme.jpg

BÖLGEYİ ZİYARET EDENLER RAHATÇA VAKİT GEÇİREBİLECEK

Başkent tarihinde önemli bir yere sahip olan Hacı Bayram Meydanı girişindeki Hükümet Caddesi’nde yapılan yenileme çalışmalarının tamamlanmasından memnuniyet duyduklarını belirten Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanı Bekir Ödemiş, şunları söyledi:

"Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak Anafartalar Caddesi’nde geçtiğimiz yıldan bu yana önemli çalışmalar yürütüyoruz. Hacı Bayram girişindeki Hükümet Caddesi düzenlemesini gerçekleştirdik. Burası hepimizin bildiği üzere çok kötüydü, kaldırımlar düzensizdi. Gelen vatandaşlarımızın gerek ibadet sonrasında gerek öncesinde oturup dinlenebilecekleri oturma grupları ve düzgün alanlar yoktu. Hem tarihi merkezin UNESCO’nun geçici listesine dâhil ettiği tarihi merkeze yaraşır bir çevre düzenlemesi yapalım hem de burayı ziyarete gelen binlerce hemşerimizin rahatlıkla vakit geçirebilecekleri bir ortam yaratalım istedik.

yenileme.jpg Malzemeleri özel seçtik, projeyi özel hazırladık ve sit alanı olduğu için projemizi öncelikle Kültür ve Turizm Bakanlığı Ankara Bölge Kuruluna onaylattık. Onaya müteakiben ihale çalışmasını geçtiğimiz yıl tamamladık. Bu sene de tüm uygulama işlemlerini bitirmiş bulunuyoruz. Ayrıca alana İngilizce-Türkçe bilgilendirme levhalarını da yerleştirdik. Böylece Ankara’nın en önemli kültür turizmi bölgelerinden birisi olan Hacı Bayram girişindeki Hükümet Caddesi’ni düzenlemiş olduk."

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.