ABB'de kazan kaynıyor: 42 milyonluk ihale iddiası için istifa çağrısı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi son günlerde Cumhuriyet Halk Partisi ABB Grup Sözcüsü Gül Eda Hür'ün çalıştığı firmaya verilen 42 milyonluk havuz ihalesi ile gündeme geliyor. AK Parti'li ABB Grup Başkanvekili Nihat Yalçın tarafından gündeme taşınan bu iddia karşısında bahsi geçen firmada sigortalı çalışan olduğunu söyleyen Hür'e bir eleştiri de Altındağ Belediye Meclis Üyesi Oğulcan Sağlam'dan geldi.

ABB'de kazan kaynıyor: 42 milyonluk ihale iddiası için istifa çağrısı!
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: CANSU BALOĞLU

Ankara Büyükşehir Belediyesinde sular durulmuyor. Son günlerde '42 milyonluk Ankapark havuz ihalesi' ile meşgul olan ABB gündeminde konuya taraf olan isimlerin atışması devam ediyor.

İlk olarak ABB AK Parti Grup Başkanvekili Nihat Yalçın tarafından ortaya çıkarılan ihale krizi meclis toplantısında yeniden alevlendi.

'ADRESE TESLİM İHALE' GÜNDEMDEN DÜŞMÜYOR

Nihat Yalçın, ABB Meclisinde yaptığı konuşmada, "6 yıldır çivi çakılmadığı Ankapark için 35 milyonluk alım yapılmış. Mansur Yavaş, Ankapark'ı siyasi bir malzemeye çevirip çürümeye terk etti." dedi. Yalçın, bu ihalelerin kapalı usul ve davetiye yöntemiyle yapıldığını, şeffaflık ve adalet ilkesine aykırı olduğunu iddia etti.

Tartışmalar devam ederken, Ahed Plastik firmasının sosyal medya hesabından yapılan paylaşımlarda, Ankara Büyükşehir Belediyesine yapılan işlere yer verildi. Firmadan yapılan açıklamada, ihalelerin şeffaf bir şekilde ve açık ihale yöntemiyle alındığı belirtildi. Ancak AK Parti'li Yalçın, bu iddiaları reddederek, "Bu işlerin hiçbir tanesi açık ihale değil, hepsi adrese teslim." ifadelerini kullanmıştı.

Nihat Yalçın, CHP Çankaya ve ABB Belediye Meclis Üyesi olan ve aynı zamanda Grup Sözcülüğü görevini üstlenen Gül Eda Hür'ün yöneticiliğini yaptığı firmaya ihale vermenin etik ve ahlaki olmadığını da savunarak, duruma karşı çıkmıştı.

''KİMYA MÜHENDİSİ OLARAK SİGORTALI ÇALIŞIYORUM''

İddialar karşısında ABB Meclis kürsüsünden cevap veren Hür ise, çalıştığı şirketin 35 yıldır Ankara’da faaliyet gösterdiğini ve şirketin hiçbir yetkili organında ailesinin ya da kendisinin ortaklığı bulunmadığını söyledi. Şirkette sadece kimya mühendisi olarak sigortalı çalıştığını ifade eden Hür, şirkette ya da ihalelerde herhangi bir usulsüzlük olmadığını dile getirdi.

''BİZLER ASLA İFTİRA ATMAYIZ''

İddiaların ispatlanması durumunda istifa edeceğini de ifade eden Hür'e bir cevap da Altındağ ve ABB Meclis Üyesi Oğulcan Sağlam'dan geldi.

Sağlam, ABB Meclisinde yaptığı konuşmada, ''Grup başkanvekilimiz konuyu gündeme getirdikten sonra hanımefendi burada bir konuşma yaparak, şirkette yalnızca SGK'li olduğunu belirterek kendisine yöneltilen sözleri reddetti. Eğer yönetici olduğunu ispat edebilirsek istifa edeceğini açıkça belirtti. Bizler asla iftira atmayız ve doğruluğundan emin olmadığımız konularda konuşmayız.'' dedi.

OĞULCAN SAĞLAM, GÜL EDA HÜR'Ü İSTİFAYA ÇAĞIRDI

Kendisinin de Ankara Ticaret Odasında komite üyesi olduğundan bahseden Sağlam, ''Ankara Ticaret Odasında meclis üyesi veya komite üyesi olabilmek için ya şirket sahibi olmanız gerekiyor ya da o şirketin minimum 6 ay müdürü ya da yöneticisi olmanız gerekiyor. Gül Eda Hür Hanım, Ankara Ticaret Odasında 31'inci komiteden komite üyesi olarak seçilmiş ve komite üyesi olduğu şirket 42 milyonluk adrese teslim işini alan Ahed Plastik Şirketi'dir.

Hanımefendi, yöneticisi olduğu şirket üzerinden usulsüz bir şekilde ABB'den iş alarak sonrasında da yönetici olmadığını iddia ederek Ankaralılara yanıltıcı bilgiler vermiştir. Hanımefendinin şu anda yapması gereken en doğru davranış görevinden istifa etmektir.'' şeklinde konuştu.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.