ABB'den Cumhuriyetin 101'inci yılına özel anlamlı etkinlik

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyet’in 101'inci yılına özel söyleşi ve film gösterisi düzenledi.

ABB'den Cumhuriyetin 101'inci yılına özel anlamlı etkinlik
Yayınlanma:

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyet’in 101'inci yılı kutlamaları çerçevesinde, Gençlik Parkı’nda düzenlenen etkinliklerle coşkuyu şehre yaymaya devam ediyor. Bu kapsamda, Doç. Dr. Mesut Karakulak’ın moderatörlüğünde ve Dr. Selim Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirilen “Kanla, İrfanla Kurduk Biz Bu Cumhuriyeti” başlıklı söyleşide, Cumhuriyet’in tarihsel gelişimi ve önemi geniş bir bakış açısıyla ele alındı.

Gençlik Parkı Büyük Sahne’deki söyleşiye vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Programda, Cumhuriyet’in kuruluşuna uzanan süreç ve kazanımlar tartışıldı. Söyleşinin ardından, Cumhuriyet’in ilanından bir gün önce Çankaya Köşkü’nde düzenlenen akşam yemeğini konu alan “Son Akşam Yemeği” adlı film izleyiciyle buluştu.

ihs-9106.jpg

Ankara Büyükşehir Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kent genelinde çeşitli etkinliklerle kutlamaya devam ediyor.

Söyleşide konuşan Dr. Selim Erdoğan, “Harbiye Marşı’nda geçen ‘Kanla, irfanla kurduk biz bu Cumhuriyeti’ işkembe-i kübradan söylenmiş bir söz değildir. Şuanda sahip olduğumuz ve her çabaya rağmen asla kaybetmeyeceğimiz, uğrundan dedelerimizin ödediği bedelden daha az bedel ödemeyeceğimiz şey budur. Bulunduğumuz şartlar ne kadar karanlık olursa olsun, haberlerde sosyal medyada gördüğünüz olaylar ne kadar canınızı sıkarsa sıksın şunu asla unutmayın; yakın tarihimizde Türk’ün yaşadığı en karanlık gün 18 Mayıs 1919. Ondan daha karanlık şartlarda hiçbir zaman olmadık, olmayacağız da. En buhranlı zamanınızda, kendinizi en çıkmazda hissettiğiniz anda şunu düşünün; bugün 18 Mayıs 1919 sabah ola hayrola…” ifadelerini kullandı.

ihs-9110.jpg

Söyleşinin ardından yine aynı salonda Cumhuriyeti’n ilanının bir gün öncesinde Çankaya Köşkü’nde verilen akşam yemeğinin konu alındığı “Son Akşam Yemeği” filminin gösterimi yapıldı. Filmi izleyenler zaman zaman duygulu anlar yaşadı.

ihs-9163.jpg

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.