ABB'den Esat Semt Hali ve Çarşısı’nda büyük yenileme çalışması

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Esat Semt Hali ve Çarşısı’nda başlattığı kapsamlı tadilat projesinde çalışmalarına hızla devam ediyor. 14 bin 250 metrekarelik bir alana yayılmış olan bu projeyle, Başkentlilere daha modern, sağlıklı ve güvenli hizmetler sunulması hedefleniyor.

ABB'den  Esat Semt Hali ve Çarşısı’nda büyük yenileme çalışması
Yayınlanma:

Fen İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen “Esat Semt Hali ve Çarşısı Tadilat Projesi”nde son aşamaya yaklaşılıyor. Bu projeyle hem vatandaşların hem de esnafın memnuniyeti sağlanarak, Esat Semt Hali ve Çarşısı’nın bölgenin çekim merkezlerinden biri olması planlanıyor.

esat2.gif

4 KATLI MODERN BİR ALAN

Proje kapsamında, 14 bin 250 metrekarelik bir alanda yer alan 4 katlı yapının bodrum katında otopark bulunacak. Zemin katta ise 3 bin 380 metrekarelik bir alanda yeme içme mekanlarının yanı sıra, tamirci, kunduracı, çiçekçi, sahaf, fotoğrafçı ve hırdavatçı gibi çeşitli esnafların yer alacağı toplam 30 dükkân bulunacak.

esat3.gif

Üst katlarda ve terasta ise 3 bin 200 metrekarelik alanlarda atölyeler, kütüphaneler, gençlik merkezi, radyo müzesi, kayıt stüdyosu, tasarım pazarları ve açık hava oyun alanları gibi pek çok sosyal ve kültürel mekan yer alacak. Ayrıca, terasta Başkentlilere çeşitli lezzetler sunacak bir sofra çemberi de oluşturulacak.

esat.gif

“Esat Semt Hali ve Çarşısı Tadilat Projesi”ni hazırlarken vatandaşa hizmet edecek bütün unsurları düşündüklerini vurgulayan Fen İşleri Dairesi Başkanlığı Üst Yapılar Proje Şube Müdürü Özlem Özderin,

Toplam 14 bin 250 metrekare inşaatı olan bu yapı zemin katta 3 bin 380 metrekare üzerine konumlanmakta, diğer katlar ise ortalama 3 bin 200 metrekare olarak değişkenlik göstermektedir. Ayrıca teras katında Ankaralıların yaz-kış kullanımına yönelik açık hava tasarım pazarları, kent günlerinde kullanabileceğimiz açık hava oyun alanları konseptini geliştirdik. Bu alanları da açık havada yazlık sinema, tasarım pazarı ve kent günlerinin çeşitli fonksiyonları için kullanmak için ayıracağız.”

Barbaros Mahallesi Muhtarı Nuray Aslan Mumcu, 30 yıldır bu bölgede yaşayan bir sakini olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Bura mahalle için tehlike yaratıyordu, viraneydi, barınak gibi kullanıyorlardı. Güvenlik, kirlilik zafiyeti yaratıyordu. Esnaf ve vatandaş çok şikâyetçiydi. Görüntü olarak da mahallemizi bozuyordu. Pazar içerisinde dükkânlar olacak, etkinlikler yapılacak. Mahalle halkı bizden isteklerde bulunuyor, burası o ihtiyacı da karşılamış olacak. Güzel olacak mahallemize renk katacak. Büyükşehir’e teşekkür ediyoruz”

Pazar esnafı Ali Göksu ise uzun yıllardır pazar içerisinde işletmesi olduğunu belirterek, "Daha önce güvenlik açısından sorunlar yaşanıyordu, sel baskınları yaşanıyordu, harabe dükkânlar vardı. Müşteri fazla gelmiyordu. Yeni hali buraya güzellik katacak hareketlendirecek. Dükkânlar ve esnaflarda çoğalacak sosyal faaliyetler de artınca burası daha canlı hale gelecek.” diye konuştu.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.