ABB'den hayvan yetiştiricilerine büyük destek!

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), kırsal kalkınmayı destekleyen projelerine bir yenisini daha ekledi. Küçükbaş hayvan yetiştiricilerinin dış parazitlerden arındırılması, et-süt ve yapağı veriminin artırılması amacıyla, ilaçlı, basınçlı ve püskürtmeli yıkama yapabilen “Küçükbaş Hayvan Yıkama Makinesi” desteği başladı.

ABB'den hayvan yetiştiricilerine büyük destek!
Yayınlanma:

Muhtarlık Bilgi Sistemi üzerinden ya da muhtarların yazılı talepleri doğrultusunda, Ankara Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı ekipleri, yetiştiricilerin işletmelerine giderek makine kurulumunu gerçekleştiriyor. Kurulumun ardından, hayvanların üzerinde bulunan parazitler ve kirlilikler basınçlı su ile temizleniyor. Makine, ağılların giriş veya çıkış kapısına kuruluyor ve hayvanlar geçiş sırasında ilaçlı su ile yıkanarak parazitlerden arındırılıyor.

beh3.jpg

TOPLAMDA 2 BİN 511 HAYVAN YIKANDI

Projenin başlamasından bu yana Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı ekipleri; Gölbaşı ilçesi Hacılar Mahallesi’nde 450, Kalecik ilçesi Hacıköy Mahallesi’nde 925, Haymana ilçesi Yurtbeyli Mahallesi’nde 586 ve son olarak Haymana ilçesi Yaprakbayırı Mahallesi’nde 550 küçükbaş hayvanı yıkayarak toplamda 2 bin 511 hayvanı temizledi.

YETİŞTİRİCİLERDEN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NE TEŞEKKÜR

Haymana ilçesi Yaprakbayırı Mahallesi’nde hayvan yetiştiriciliği yapan muhtar ve vatandaşlar, uygulamadan duydukları memnuniyeti dile getirdi:

Muzaffer Aydoğan (Yaprakbayırı Mahalle Muhtarı): "Ağıllarda pire ve kene olduğu için hayvanların yıkanması gerekiyor. Yaz aylarında daha çok ihtiyaç duyuyoruz. Hayvanlarımız yıkandı ve sonuç çok iyi. Eskiden adam topluyorduk, leğenler kuruyorduk, zor oluyordu. Makineyle daha kolay yıkıyoruz. Hem su hem zaman tasarrufu sağlıyoruz."

beh4.jpg

Bekir Ergül: "Hayvanları daha önce elle yıkıyorduk ve çok zor oluyordu. Sistem çok güzel. İlaçlı su ile yıkıyor. Koyunun kulakları yara oluyor, uyuz oluyor, kene var üzerlerinde ama şimdi makineyle yıkanınca hiçbir şey kalmaz. Biz muhtara söyledik, muhtarda Büyükşehir Belediyesinden talep etti. Hayvanlarımızı yıkadık, teşekkür ediyoruz."

Nofer Sütçü: "Elle yıkıyorduk önceden. İki, üç kişi gerekiyor yıkarken. Yarısını yıkayabiliyorduk, yarısını yıkayamıyorduk. Dengeli yıkama yapamıyorduk. Makineyle yıkamak daha iktisatlı oluyor."

KIRSAL KALKINMA İÇİN SÜREKLİ DESTEK

Ankara Büyükşehir Belediyesi, kırsal kalkınmayı desteklemek amacıyla çiftçilere tohum, mazot, fide gibi çeşitli destekler sunmaya devam ediyor. Bu kapsamda başlatılan Küçükbaş Hayvan Yıkama Makinesi desteği, hayvan yetiştiricilerine büyük kolaylık sağlıyor ve hayvanların sağlığını koruyarak verimliliği artırıyor. Yetiştiriciler, belediyenin bu önemli desteği sayesinde daha hijyenik ve verimli bir üretim süreci yaşıyor.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.