ABB'den kırtasiye ve okul kıyafeti yardımı

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) sosyal yardım alan ailelerin çocuklarına eğitim desteğinde bulunuyor. ABB’nin kırtasiye malzemeleri ve okul kıyafet yardımı Başkent Kart hesaplarına yatırıldı.

ABB'den kırtasiye ve okul kıyafeti yardımı
Yayınlanma:

ABB, ilkokula başlayan 10 bin 166 çocuğa 1000 TL'lik giysi desteği verildi. Toplamda 10 milyon 166 bin TL’lik giysi yardımı yapılırken, ilkokul ve ortaokuldaki 119 bin 428 öğrenciye ise 108 milyon 412 bin 750 TL kırtasiye desteği sağlandı.

MANSUR YAVAŞ’TAN AÇIKLAMA

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, sosyal medya X hesabından yaptığı açıklamada, "Türkiye’de ilk defa gerçekleştirilen bu destekler kapsamında, 10 bin 166 öğrencimize toplamda 10 milyon 166 bin TL’lik giysi desteği ve 119 bin 428 öğrencimize toplamda 108 milyon 412 bin 750 TL’lik kırtasiye desteği sağladık. Çocuklarımızın eğitim yolculuğuna omuz veriyoruz" açıklamalarında bulundu.

SOSYAL HİZMETLER DAİRE BAŞKANI ÖNDER YANMAZ’IN AÇIKLAMALARI

Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Önder Yanmaz, "Bu yıl Türkiye’de ilk defa ilkokul birinci sınıf öğrencilerine yönelik kıyafet desteği hizmetimiz olacak. Hem esnafımız faydalanıyor hem de sosyal yardımlardan faydalanan ailelerimizin yanında oluyoruz" şeklinde konuştu.

abb.jpg

KIRTASİYECİLERDEN DESTEK YORUMLARI

Ankara Kitap ve Kırtasiyeciler Odası Başkanı Müslüm Küçükarzuman, uygulamanın esnafa büyük katkı sağladığını belirterek, "Başkent Kart uygulaması Türkiye’de bir ilk. Bu sistem sayesinde kırtasiyecilerimiz yararlanacak ve esnafımıza can suyu olacak" dedi.

abb-2.jpg

ESNAFTAN TEŞEKKÜR MESAJLARI

Kırtasiye ve giysi desteği ödemelerinin ardından satışlarında artış yaşandığını ifade eden esnaf, Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkürlerini sundu. İlhan Kaya, "Çok güzel bir uygulama hem vatandaşa hem esnafa fayda sağlıyor. Başkan Mansur Yavaş’a teşekkür ederim" derken, Hasan Karaman, "Başkent Kart’tan memnunuz. Ürün satışımız yükseldi ve çocuklar ihtiyaçlarına daha kolay ulaşabiliyor" dedi.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.