ABB'den örnek davranış: Sınava hazırlanan Tip-1 Diyabet hastası 100 öğrencisi için diyabet sensörü dağıtımı başladı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, resmi X hesabından yaptığı duyuruda, gençlerin eğitim yolculuğunda karşılaşabilecekleri engelleri ortadan kaldırmak için önemli bir adım attıklarını belirtti.

ABB'den örnek davranış: Sınava hazırlanan Tip-1 Diyabet hastası 100 öğrencisi için diyabet sensörü dağıtımı başladı
Yayınlanma:

Başkan Yavaş, "Gençlerimizin hayalleriyle arasına hiçbir engelin girmesine izin vermeyeceğiz," diyerek, sınav stresinin neden olduğu şeker seviyesi yükselmelerini anında tespit edebilen ve insülin tedavisi uygulayan "diyabet sensörü" dağıtımına başladıklarını açıkladı.

Bu yenilikçi proje kapsamında, sosyal destek alan ve LGS ile YKS'ye hazırlanan Tip-1 Diyabet hastası 100 öğrenci için özel eğitim programları düzenlendi ve eğitimler başarıyla tamamlandı. Diyabet sensörleri sayesinde öğrenciler, sınav dönemlerinde şeker seviyelerini sürekli kontrol altında tutarak, sağlıklarını riske atmadan derslerine odaklanabilecekler.

Bu girişim, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin eğitimde fırsat eşitliği sağlama ve öğrencilerin sağlık sorunlarının eğitim hayatlarına engel olmaması adına attığı önemli adımlardan biri olarak öne çıkıyor. Başkan Yavaş, bu tür projelerin devam edeceğini ve gençlerin eğitim yolculuğunda her zaman yanlarında olacaklarını belirterek, "Geleceğimizin teminatı olan gençlerimize her alanda destek olmaya devam edeceğiz," dedi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.