ABB'nin Ankara trafiğini rahatlatacak adımı ‘Park Et Devam Et’ uygulaması hayata geçti

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş'ın seçim döneminde verdiği önemli vaatlerden biri olan 'Park Et Devam Et' otoparkları, Ankaralıların hizmetine sunuldu. ABB, şehir içi ulaşımı kolaylaştırmak amacıyla başlattığı 'Park Et Devam Et' otoparkları ile dikkat çekmeye devam ediyor. Bu otoparklar, araç sahiplerine uygun fiyatlı park imkânı sunarken, toplu taşıma kullanımını da teşvik ediyor.

ABB'nin Ankara trafiğini rahatlatacak adımı ‘Park Et Devam Et’ uygulaması hayata geçti
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: GÜNSU ÖZMEN

ABB'nin ‘Park Et Devam Et’ otoparkları, şehir içi ulaşımı kolaylaştıran ve toplu taşıma kullanımını teşvik eden bir uygulama olarak öne çıkıyor. Uygun fiyatlandırma ve ücretsiz otopark imkânı ile hem vatandaşlara ekonomik bir çözüm sunuyor hem de çevresel sürdürülebilirliğe katkı sağlıyor.

1-001.png

ABB, toplu taşıma kullanımını artırmak amacıyla otoparklarını ücretsiz yapma imkânı da sunuyor. Otoparklarda yer alan uyarı tabelasında şu ifadeler yer alıyor: "Otoparkımız aynı gün içinde ve toplu ulaşım kullanılarak en az 2 bilet karşılığı yapılan gidiş dönüşlerde ücretsizdir."

1-2.png

Bu uygulama sayesinde, araçlarını otoparkta bırakan ve toplu taşımayı tercih eden vatandaşlar, otopark ücretinden muaf tutuluyor. Bu durum, hem trafik yoğunluğunu azaltıyor hem de çevreye duyarlı bir ulaşım alışkanlığı kazandırmayı hedefliyor.

1-3.png

Bu uygulama Macunköy metrosu ile Milli Kütüphane metrosunda aktif olarak uygulanmaya devam ediyor.

FİYATLANDIRMA

Park Et Devam Et otopark ücretlendirmesi:

  • 0-30 dakika: Ücretsiz
  • 30 dakika-1 saat: 20 TL
  • 1-4 saat: 25 TL
  • 4-8 saat: 30 TL
  • 8-12 saat: 35 TL
  • 12-24 saat: 45 TL

1-1.png

Bu fiyatlandırma, araç sahiplerinin kısa süreli park ihtiyacından uzun süreli park ihtiyacına kadar geniş bir yelpazede hizmet sunuyor.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.