ABB'nin 'Gezici Afet Koordinasyon Merkezi' devrede

​​​​​​​Ankara Büyükşehir Belediyesi olası afetlere karşı daha etkin ve hızlı müdahale için atıl durumda olan TIR dorsesini 'Gezici Afet Koordinasyon Merkezi'ne dönüştürerek hizmete sundu.

ABB'nin 'Gezici Afet Koordinasyon Merkezi' devrede
Yayınlanma:

Ankara Büyükşehir Belediyesi, olası afetlere karşı tedbirlerine bir yenisini daha ekledi. ABB Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, atıl durumda olan TIR dorsesini mobil koordinasyon merkezine dönüştürdü.

Altınpark'taki 'Ankara Kamp ve Karavan Fuarı'nda görücüye çıkan Gezici Afet Koordinasyon Merkezi vatandaşın ilgi odağı oldu.

ABB Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı olası afetlere karşı hızlı ve daha etkin müdahale için yeni tedbirler almayı sürdürüyor. Bu kapsamda yapılan çalışmalarla atıl durumda olan TIR dorsesi usta ellerle 'Gezici Afet Koordinasyon Merkezi'ne dönüştürüldü.

abbtir1.jpg

Açılır kapanır hidrolik sisteme sahip olan TIR; üstü açıldığında 25 kişilik konaklama alanı, yan bölmeleri açıldığında ise 25 metrekare toplantı salonu ve dinlenme alanlarına sahip olarak tasarlandı.

TIR içerisinde oluşturulan depolama alanlarında; afet durumunda kullanılacak itfaiye ekipmanları, arama kurtarma ekipmanları, bilgilendirme ekranları, çay ve çorba servis alanları bulunurken; üst bölüm ise 35 metrekarelik yatakhaneye dönüşüyor.

abbtir2.jpg

FUARDA GÖRÜCÜYE ÇIKTI

7 Aralık'ta başlayan ve 10 Aralık tarihine kadar açık olan fuarda Başkentliler, 'Gezici Afet Koordinasyon Merkezi'ne yoğun ilgi gösteriyor.

ABB Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığında Mimar olan Beyzanur Yurt, yaptığı değerlendirmede “Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak Gezici Afet Koordinasyon Merkezi yapmaya karar verdik. Atıl durumda bulunan TIR dorsesi gerekli donanımlar eklenerek proje kapsamında dönüştürüldü." dedi.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.