ABD Büyükelçiliği önündeki sokağa dikkat çeken isim önerisi | YRP ABB Meclis Üyesi Şirin Doğan ikinci kez teklif verdi

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisine, ABD Büyükelçiliğinin önündeki sokağın isminin "Gazze Sokak" olarak değiştirilmesi için teklif sunuldu. İkinci kez bu konuda teklif verdiğini belirten Yeniden Refah Partisi Ankara Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Şirin Doğan, ilk teklifin Dışişleri Bakanlığı tarafından reddedildiğini öne sürdü. Doğan, Bakanlığın konuyla ilgili kararına ilişkin belgeyi de paylaştı.

ABD Büyükelçiliği önündeki sokağa dikkat çeken isim önerisi | YRP ABB Meclis Üyesi Şirin Doğan ikinci kez teklif verdi
Yayınlanma:
Güncelleme:

ÖZEL HABER: BERAT TEMİZ

Yeniden Refah Partisi Ankara Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Şirin Doğan, Ankara'daki ABD Büyükelçiliğinin önündeki 1480. Sokak'ın isminin "Gazze Sokak" olması için önerge verdi. İkinci kez bu konuda önerge verdiklerini belirten Şirin Doğan, ilk teklifin Dışişleri Bakanlığı tarafından reddedildiğini öne sürdü.

"DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI REDDETTİ" İDDİASI

Doğan, ABB Meclis Toplantısında yaptığı açıklamada Söğütözü'nde bulunan "Amerika Büyükelçiliğinin önündeki 1480. Sokağın isminin 'Gazze Sokak' olarak değiştirilmesi için Meclis Başkanlığına önerge sunduk. Önergenin tüm üyelerin oy birliği kararıyla geçmesini umut ediyorum ancak verdiğimiz önerge ABB İsimlendirme Komisyonu tarafından araştırma yapılması için ertelenmiş. Geçen sene 1 Ekim'de ABB'ye resmi evrakla müracaat etmiştik. Dilekçenin Dışişleri Bakanlığına sevk edilerek görüş alınacağı tarafımıza iletilmişti. Şimdi ise Dışişleri Bakanlığının ret cevabı verdiğini öğrendik." dedi.

abd.jpg

"DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI NEDEN RET VERİYORSUN?"

Konuya ilişkin sosyal medya hesabından da açıklama yapan Şirin Doğan, "ABD Büyükelçiliğinin önündeki 1480. Sokak'ın 'Gazze Sokak' olması için mücadeleye devam. İkinci önergemizi de verdik. Dışişleri Bakanlığı neden ret veriyorsun?" ifadelerini kullandı.

ABB İsimlendirme Komisyonu Başkanı Mehmet Özdemir, "Gazze ismiyle ilgili komisyonda görüştük, 3 parti de mutabık kaldı ve 'İsmi sokağa verelim' dedik. Teklifi ertelememizin sebebi de yabancı ülkelere ait isimlerin verilmesi için Dış İlişkiler'den görüş alınması gerekmektedir. 'Gazze' ismi için de görüş yazısı yazılmıştır ancak Dış İlişkiler'den ret cevabı gelmiştir." dedi.

DOĞAN BELGEYİ PAYLAŞTI

Şirin Doğan, sokak isminin değiştirilmesine yönelik teklifin Dışişleri Bakanlığı tarafından reddedildiğine ilişkin belgeyi de sosyal medya hesabından paylaştı.

disisleri.jpg

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.