Abdurrahman Aksu'dan Cumhuriyet'in 100. yılı için mesaj!

Rizeliler Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Abdurrahman Aksu tarafından Cumhuriyet'in 100. yılı kutlamaları için bir mesaj yayımlandı.

Abdurrahman Aksu'dan Cumhuriyet'in 100. yılı için mesaj!
Yayınlanma:

Rizeliler Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Abdurrahman Aksu, Cumhuriyet'in 100. yılını yayımlandığı bir mesajla kutladı. 29 Ekim'i de kutlayan Aksu, yüzyıllar boyu yaşayacak Cumhuriyet'in, 100. yılını kutladığını dile getirdi.

TÜRKİYE MUHASIR MEDENİYETLER SEVİYESİNE ULAŞACAK

Aksu, İstiklal Savaşı'nda büyük bir cesaret örneği gösterildiğini ve ardından cumhuriyetin ilan edildiğini belirterek, işgal edilen toprakları geri alan devletin, adım adım çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşma yönünde gayret gösterdiğini ifade etti. Türkiye'nin ikinci yüzyılına da vurgu yapan Aksu, yerli savunma sanayii, kalkınma planları ve bağımsız dış politikanın küresel siyasette etkili olacağını söyledi.

Aksu, konuşmasının devamında Türkiye Cumhuriyeti devletinin bağımsızlığı için çaba gösteren Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları en başta olmak üzere tüm devlet yetkililerini minnetle, bu uğurda canını veren şehitleri de rahmetle andığını ifade etti.

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına da değinen Aksu, Türkiye'nin bu konudaki hassasiyetine de değindi. Türkiye'yi tehdit edenlerin 100 yıl önce yaşanan yenilgiye bakmalarını vurgulayan Aksu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutladı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.