MİT arazisine ihale yapıldı, Fethi Yaşar'ın projesi hiç oldu! Demetevler'in akıbeti ne olacak?

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, TBMM Genel Kurulunda Adalet Bakanlığı 2024 bütçesine ilişkin yaptığı konuşmada, eski MİT arazisi içerisinde ‘Türkiye’nin en büyük adalet sarayını Ankara’da yapacağız.’ dedi. Bakan Tunç’un konuşmasından sonra Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın Demetevler projesi akıllara geldi.

MİT arazisine ihale yapıldı, Fethi Yaşar'ın projesi hiç oldu! Demetevler'in akıbeti ne olacak?
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: SAMET EKER

2019 yılında özel bir protokol ile MİT arazisi Adalet Bakanlığına devredilmişti. MİT arazisi üzerinde birçok proje konuşulsa da en son noktayı Bakan Tunç koydu.

Bakan Tunç'un Meclis konuşmasında ihale sürecinin tamamlandığından bahsetmesi üzerine Ankara’nın depremde yıkılma riski en yüksek olan Demetevler semti tekrar gündeme geldi.

adalet-bakani-adalet-sarayi.jpg

DEMETEVLER DÖNÜŞEMEYECEK!

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, yıllardır Demetevler bölgesinin yıkılıp yeniden yapılması için mücadele veriyor. En son 6 Şubat Depremi sonrasında Demetevler konusunda basın mensupları ile bir araya gelen Fethi Yaşar, bu semti ‘Ankara’nın yumuşak karnı’ olarak tanımlamıştı. Yaşar, 14 yıldır bölge için çağrı yaparak yıkılma durumunda domino etkisi göstereceğine yönelik uyarı yapıyor.

basliksiz-panorama-1.jpg

Demetevler bölgesinin acil dönüşmesi gereken 7 mahalleden oluştuğuna dikkati çeken Yaşar, buranın 180 bin vatandaşı doğrudan etkileyeceğini vurgulamıştı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, TBMM Genel Kurulunda Adalet Bakanlığı 2024 bütçesine ilişkin yaptığı konuşmada, MİT arazisi üzerine adalet sarayı yapılacağını söyledi. Bu konuşmanın üzerine akıllara Demetevler projesi geldi. Yenimahalle Belediye başkanı Fethi Yaşar, MİT arazisi içerisine geçici yerleşim alanları kurularak Demetevler'in dönüştürülmesi gerektiğini açıklamış ve proje çalışması yapmış.

demet.jpg

Yaşar, geçmişte yaptığı bir konuşmasında "MİT arazisine adalet sarayı yapmaktan vazgeçelim" demişti. Fethi Yaşar’ın gündemden düşürmediği, geçmiş dönem Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği bakanlarının ve dönem dönem Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gündeme getirdiği Demetevler’de kentsel dönüşüm, MİT arazisi üzerine yapılacak olan Ankara Adalet Sarayı’nin ihalesinin gerçekleşmesi ile son buldu.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.