Adana Aladağ’dan Ankara’ya uzanan lezzet yolculuğu... Andız pekmezinin faydaları saymakla bitmiyor
Altınpark Anfa Fuar ve Kongre Merkezinde düzenlenen 2. Adana Gastronomi ve Kültür Günleri'nde, Adana'nın Aladağ ilçesinde yetişen andız pekmezinin faydalarını anlatan Vergi Kaplan, “Andız pekmezi, astım, bronşit, nefes darlığı, ağız yaraları ve öksürüğe iyi gelir.” dedi.
ÖZEL HABER: SÜMER TAŞKIRAN
Adana Aladağ'dan Ankara'ya gelen Vergi Kaplan, andız pekmezinin pahalı bir ürün olduğunu ancak faydalarının da bir o kadar fazla olduğunu söyledi.
Kaplan, "Andız pekmezi, astım, bronşit, nefes darlığı, ağız yaraları ve öksürüğe iyi gelir. Bizde büyükler, küçükler olsun öksürük şurubu içmek yerine andız pekmezi içmeyi tercih ederler. Anında öksürüğü geçirdiği söylenir. Sabah veya yatarken 1-2 yemek kaşığı alınırsa çok faydalıdır. Tahin ile yendiğinde ise tatlı görevi üstlenir." sözleriyle andız pekmezinin faydaları hakkında bilgi aktardı.
TÜRKİYE’DE YETİŞİYOR ANCAK PEK BİLİNMİYOR
Andız pekmezinin Türkiye'de yetişen ancak fazla bilinmeyen bir ürün olduğunu belirten Vergi Kaplan, "Bu nedenle festivallere ve fuarlara katılarak tanıtımını yapıyoruz. Bu şifalı bitkinin faydalarını insanlara anlatarak hem yöremizin insanlarının gelir sağlamasını hem de insanlarımızın fayda görmesini istiyoruz." diye konuştu.
Kaplan, andız pekmezinin tamamen doğal olduğunu ve katkı maddesi içermediğini vurgulayarak tüm Ankaralıları bu faydalı pekmez ile tanıştırmaya davet etti.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.