Adana’nın kebapları Altınpark’ta: 2. Adana Gastronomi ve Kültür Günleri

Adana'nın yöresel lezzetlerini Ankaralılarla buluşturan 2. Adana Gastronomi ve Kültür Günleri, Altınpark Anfa Fuar ve Kongre Merkezi'nde başladı. Festivalin ilk gününde ‘Adana Dürüm Yeme’ yarışması düzenlendi.

Adana’nın kebapları Altınpark’ta:  2. Adana Gastronomi ve Kültür Günleri
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: SÜMER TAŞKIRAN

Festivalin ilk gününde Adana'ya özgü kebaplar, baklavalar, börekler, içecekler ve daha birçok ürün stantlarda yerini aldı. Vatandaşlar, Adana'nın eşsiz lezzetlerini tatma fırsatı buldu.

FESTİVALE YOĞUN İLGİ

Festivalin ilk gününde yoğun ilgi gören vatandaşlar, Adana'nın eşsiz lezzetlerini tatma fırsatı buldu. Vatandaşlar, stantları gezerek Adana kebap, şalgam, ciğer, içli köfte, baklava gibi yöresel lezzetleri tadarak keyifli vakit geçirdi.

adana2.jpg

ADANA DÜRÜM YEME YARIŞMASI

Festival kapsamında düzenlenen Adana dürüm yeme yarışması da renkli görüntülere sahne oldu. Yarışmaya katılanlar, Adana dürümlerini en hızlı ve en çok yiyen olmak için kıyasıya mücadele etti.

da.jpg

Yarışmanın sonunda, 10 dakika içerisinde 3 adet Adana dürüm yiyerek rakiplerini alt eden Beyaz Tv muhabiri Barış Yalınkılınç birinci oldu. Ödül olarak birinci, ikinci ve üçüncü olan yarışmacılar 1 hafta boyunca aileleri ile birlikte Adana dürüm yiyecekler.

adana3.jpg

Adana Gastronomi ve Kültür Günleri, 21-24 Aralık tarihleri arasında devam edecek. Festivalde Adana'nın yöresel lezzetleri, müzik, dans ve çeşitli etkinliklerle Ankaralılarla buluşacak.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.