Ahilik Haftası Ankara’da çeşitli etkinliklerle kutlanıyor

12-18 Eylül 2022 tarihleri arasında yurt genelinde kutlanacak 35 Ahilik Haftası Kutlamaları çerçevesinde Ankara'da açılış etkinliği 12 Eylül Pazartesi günü 10:30’da Ulus Atatürk Anıtı önünde yapılacak.

Ahilik Haftası Ankara’da çeşitli etkinliklerle kutlanıyor
Yayınlanma:
Güncelleme:

Ahilik Haftası Ankara'da çeşitli etkinliklerle kutlanacak. 35. Ahilik Haftası Kutlamaları, Ankara'da 12-18 Eylül 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Bu yıl 12-18 Eylül 2022 tarihleri arasında 35'ncisi gerçekleştirilecek olan Ahilik Haftası Kutlama programı; 12 Eylül 2022 Pazartesi günü saat 10:30'da Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ANKESOB) Başkanı Mehmet Yiğiner tarafından Ulus Atatürk Anıtı'na (Ankara Zafer Anıtı) çelenk konulmasının ardından Saygı Duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayacak.

ANKESOB'a bağlı meslek odalarının başkan ve yöneticileri ile esnaf ve sanatkarların ve vatandaşın da yoğun katılımıyla geçen kutlamalar kapsamında gerçekleştirilecek tören programı; Ankara Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı ve Ankara Kulübü Derneği Seymen Gösterisi, protokol konuşmaları, Ankara’da Yılın Ahisi 83 yaşındaki kasket imalatçısı-sanatkar Ali Bozdağ, Yılın Kalfası mobilya iskeleti döşemecisi Hilmi Tunahan Durmaz ve Yılın Çırağı aşçılık mesleğinin temsilcisi Mehmet Batın Küçüktaşdemir için tanıtım, plaket ve şilt takdim merasimi ile devam edecek.

Kutlama programı, alanda bulunan esnaf ve sanatkarlara ve vatandaşlara yönelik olarak;  Ahi Evran-ı Veli tarafından, her ayın ilk Cuma namazından sonra fakirlere katkı amacıyla düzenli olarak ikram edilmiş bulunan bir sosyal yardımlaşma ve dayanışma; paylaşım ve toplumla kaynaşımın en çarpıcı örneklerinden olan geleneksel Ahi Pilavı ikramıyla son bulacak.

Kaynak:Bülten

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.