Aile hekimleri greve çıktı hastalar soluğu eczanede aldı

Aile hekimleri, 2-6 Aralık tarihleri arasında sürecek olan 5 günlük iş bırakma eylemlerine başladı. Sağlık ocaklarının kapalı olmasına tepki gösteren vatandaşlar soluğu eczanelerde alıyor

Aile hekimleri greve çıktı hastalar soluğu eczanede aldı
Yayınlanma:

Aile hekimleri yürürlüğe girmesi planlanan "Aile Hekimliği Ödeme ve Sözleşme Yönetmeliği"ne tepki göstermek için 5 günlük iş bırakma eylemi yaptı.

anadolu-gazete-20241203-131806-0000.jpg

Hekimler, hem aile hekimleri hem de vatandaşın hakları için bu eylemi yaptıklarını duyurdu. Türkiye genelinde başlayan bu protesto öncesinde, aile hekimleri yönetmelikte yer alan bazı maddelerin çalışanlar için ağır yükler getirdiğini ifade etmiş ve Sağlık Bakanlığına yönetmeliğin geri çekilmesi çağrısında bulunmuştu.

anadolu-gazete-20241203-131648-0000.jpg

"AİLE HEKİMLERİNE ULAŞAMAYAN HASTALAR BÜYÜK BİR TEPKİ GÖSTERİYOR"

Aile hekimlerinin grev kararı alması, sağlık hizmetlerine erişimde ciddi aksamalara yol açınca, vatandaşların tepkileri de arttı. Sağlık ocağının yanında yer alan Ata Eczanesi Mesul Müdürü Eczacı Sefa Tan, grevin eczanelere yansıyan etkilerini anlattı.

Tan, özellikle antibiyotik ve mide koruyucu gibi ilaçlara erişimde yaşanan sıkıntıların hastalar arasında tepkiye neden olduğunu belirtti. Doktorların ilaç yazamamasına tepki gösteren hastaların eczacıları da suçlandığını aktaran Tan, "Sağlık ocağı yanında bir eczane olduğum için hastaların yaşadığı bu sorunlara birebir tanık oluyorum. Aile hekimlerine ulaşamayan hastalar büyük bir tepki gösteriyor. İlaçlarını alamayan hastaların şikayetleri de her geçen gün artıyor." dedi.

anadolu-gazete-20241203-131332-0000.jpg

Aile hekimlerinin grev kararının gerekçelerini de açıklayan Tan, "Doktorlar, bazı tedavilere yönelik uygulamalardaki kısıtlamalardan rahatsız. Bu yüzden hem kendileri hem de vatandaşın hakları için greve çıktılar. Örneğin, antibiyotiğin reçete edilmesine yönelik getirilen kısıtlamalar, bazı hastalar tarafından yanlış anlaşılıyor. Ülkemizde hastalığın antibiyotik olmadan geçmeyeceğini düşünen büyük bir toplam var. Aile hekimlerinin bu eylemi, aslında sağlık sisteminin daha etkin bir şekilde işlemesi ve hastaların daha kaliteli hizmet alabilmesi için bir farkındalık yaratmayı amaçlıyor." ifadelerini kullandı.

Tan, bu süreçte hem sağlık çalışanlarının taleplerine hem de hastaların ihtiyaçlarına dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayarak, yaşanan bu sorunların çözümü için daha yapıcı bir yaklaşım geliştirilmesi gerektiğini belirtti.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.