Aktepe Mahalle Muhtarı Şaban Özdemir’in projeleri ile mahalledeki sorunlar çözüme kavuştu!

Ankara’nın Keçiören ilçesine bağlı Aktepe Mahallesi’nde ikinci dönemini sürdüren Şaban Özdemir, yürüttüğü projeler ve mahalledeki sorunlar hakkında anadolugazete.com.tr’ye önemli açıklamalarda bulundu. Özdemir, görev süresi boyunca gerçekleştirdiği çalışmaları ve mahalledeki çeşitli sorunlara yönelik çözümleri anlattı.

Aktepe Mahalle Muhtarı Şaban Özdemir’in projeleri ile mahalledeki sorunlar çözüme kavuştu!
Yayınlanma:
Güncelleme:

ÖZEL HABER: BÜŞRA SAĞLAM

Aktepe Mahallesi Muhtarı Şaban Özdemir, göreve başladığında mahallede en çok doğalgaz dolum noktası (Gazmatik) ve su yükleme cihazlarının (Sumatik) eksikliğinden şikayet edildiğini belirterek, bu sorunların çözüme kavuşturulduğunu bildirdi.

GAZMATİK VE SUMATİK SORUNU ÇÖZÜLDÜ

Mahalle sakinleriyle yapılan istişareler sonucunda Gazmatik ve Sumatik cihazlarının EGO otobüs hareket noktasına yerleştirdiklerini söyleyen Özdemir, “Vatandaşlarımızın ulaşım açısından daha rahat erişebilecekleri bir konum tercih ettik. Halkımızın onayıyla bu cihazları otobüs hareket noktasına koydurttuk. Böylece vatandaşlar hem doğalgaz hem de su yükleme işlemlerini daha kolay bir şekilde yapabiliyor.” diye konuştu.

Özdemir, mahallenin yüzde 98’lik kısmına sıfır asfalt döşettiklerini belirterek, "Asfaltlarımız oldukça yıpranmış ve aşınmıştı. Tamamını yenileyerek sıfır asfalt döşettik." dedi. Ayrıca mahallenin düzenli olarak ilaçlanması ve temizlenmesi konularında yetkililerle iş birliği yaptığını bildiren Özdemir, “Gözden kaçan yerleri, metruk ve terk edilmiş gecekondu evlerini emniyete ve belediyeye bildirerek yıkımını sağladım.” ifadelerini kullandı.

asfalt.jpeg

MAHALLEDE DAYANIŞMA VE İŞBİRLİĞİ GÜÇLENDİ

Mahalle sakinleri arasında eşya değişimi uygulaması başlattıklarını söyleyen Muhtar Özdemir, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Vatandaşlar, kullanılmayan eşyalar için resim çekip bana gönderiyorlar. Ben de talep eden arkadaşlara, komşularımıza bu eşyaları iletiyorum. Böylece halkımız birbirlerinin ihtiyaçlarını karşılayarak dayanışma gösteriyor, ben de bu süreçte aracı oluyorum.”

Özdemir, mahalledeki yetim ve engelli vatandaşların listesine sahip olduğuna işaret ederek, yardıma ihtiyacı olan ailelerle yardım etmek isteyen kişileri bir araya getirip destek sağlamaya çalıştıklarını kaydetti.

Özdemir, bu sürecin işleyişini ise şu ifadelerle anlattı: “Yardımda bulunmak isteyenlerle ihtiyaç sahibi aileleri tanıştırıyoruz. Yardım etmek isteyen kişi, ne kadar uygun görüyorsa parasal ya da eşya yardımı yapıyor. Bu sayede, yardım eden kişi de yardımların kime gittiğini görerek daha huzurlu oluyor.”

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.