Akyurt'ta "Gaziler Günü" törenle kutlandı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından mareşallik rütbesi ve gazilik unvanının veriliş yıldönümü olan 19 Eylül Gaziler Günü, Akyurt'ta Cumhuriyet Meydanında düzenlenen etkinlikle kutlandı.

Akyurt'ta "Gaziler Günü" törenle kutlandı
Yayınlanma:

Cumhuriyet Meydanında gerçekleştirilen programa Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık, Akyurt Kaymakamı Mehmet Tunç, AK Parti Akyurt İlçe Başkanı Murat Yıldırım, siyasi parti temsilcileri, idari amirler, STK temsilcileri, Gaziler, Şehit yakınları ve Akyurtlular katıldı.

Akyurt Kaymakamı Mehmet Tunç ve Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık Atatürk Anıtına çelenk koydu. Kıbrıs Gazisi Özgür Danyıldız günün anlam ve önemini anlatan bir konuşma yaptı.

Cumhuriyet Meydanındaki törenin ardından Gaziler ve Şehit yakınlarına Akyurt Belediyesi tarafından yemek programı düzenlendi.

Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık, programın açılış konuşmasını yaparak şöyle konuştu "Geçmişten bugüne bu vatanı bize yurt kılan ve vatan için toprağa düşmüş tüm şehitlerimizi rahmetle anmak istiyorum. Bugün burada şehit ailelerimiz bizlerle birlikteler. Biz sizlerin hakkını ne yapsak ödeyemeyiz. Bugün bu vatana bir evlat vermek, bir baba vermek, oğul vermek, kız vermek hiç kolay değil. Sizler bu vatana canınızı ve canınızdan çok sevdiklerinizi feda ettiniz. O yüzden biz sizlerin hakkını gece gündüz sırtımızda taş taşısak ödeyemeyiz. Rabbim sizlerden razı olsun. Bu vatanın birliği, beraberliği için çok büyük emekler verdiniz. O yüzden her birinizden Allah razı olsun. Biz Belediyemiz olarak her zaman sizlerin yanındayız."

akyurtlar2-001.jpg

Akyurt İlçe Kaymakamı Mehmet Tunç ise Gaziler ve Şehit yakınlarına hitaben yaptığı konuşmada "Bu onur, bu şeref herkese nasip olmaz. Vatan uğruna, bayrak uğruna, mukaddesatımız uğruna şehitlik mertebesine eren tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Gazilerimize, Rabbimden acil şifalar diliyorum. İyi ki varsınız, iyi ki biriz. İyi ki sizler vatan uğruna bu fedakar davranışlarda bulundunuz ve Gazi unvanına ve Şehit aileleri şehitlik unvanına kavuştular. Biz onlara minnettarız. Vatanımızın her karış toprağında onların kanı var. Bizler bir ve bütün oldukça, kenetlendikçe ve bu vatan için şehitler vermeye devam ettikçe bu vatanda ebediyete kadar özgür, hür irademizle yaşayacağız. Her gün daha da büyüyerek, gelişerek devam ettikçe bu vatanda her bir vatandaşımız hür bir şekilde yaşayacak." sözlerini kullandı.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.