Altındağ Belediyesi tarihi Samabnpazarı'nı yeniliyor

Altındağ Belediye Başkanı Doç. Dr. Asım Balcı, Ankara'nın tarihi meydanlarından Samanpazarı Meydanı'nda gerçekleştirilen çalışmaları inceledi.

Altındağ Belediyesi tarihi Samabnpazarı'nı yeniliyor
Yayınlanma:

Altındağ Belediyesi tarafından tarihi Samanpazarı vatandaşların daha konforlu bir şekilde yararlanabilmesi adına yenileniyor.

TARİHİ DEĞERİ GÜN YÜZÜNE ÇIKACAK

Eski hizmet binasının bulunduğu bölgede gerçekleşen tarihi dönüşüm projesinin Başkent'e değerli bir alan ve meydan kazandırdığını belirten Başkan Balcı, Cumhuriyet'in ilan edildiği Altındağ'da gerçekleştirilen bu proje ile Samanpazarı Meydanı'nın, Türkiye Yüzyılı'na yakışır bir görünüme kavuşacağını ifade etti. Başkan Balcı, tamamlanan çalışmanın Ankara'ya yakışır bir meydan oluşturacağını ve Samanpazarı Meydanı'nın tarihi değerinin gün yüzüne çıkacağını söyledi.

​​​​​​​smnpzr5.jpg​​​​​​​

YEŞİL DOKUYA SAHİP BİR MEYDAN OLUŞTURDUK

Balcı, eski belediye hizmet binasını yıkarak beton yapıyı kaldırdıklarını ve bu alanda vatandaşların keyifli zaman geçirebileceği, yeşil dokuya sahip bir meydan oluşturduklarını söyledi. Başkan Balcı, meydanın sadece bir meydan olmayacağını, aynı zamanda bir yaşam merkezi haline geleceğini ve içerisinde özellikle üniversite öğrencilerinin kullanabileceği bir kütüphane ile belediye hizmet noktasının bulunacağını ifade etti.

smnpzri.jpg

OTOPARK SORUNU DA ÇÖZÜLÜYOR

Balcı, Samanpazarı Meydanı projesi ile tarihi bölgedeki otopark sorununa çözüm getirildiğini belirtti. Başkan Balcı, projenin Ankara Kalesi ve Hamamönü bölgesinin en büyük problemi olan otopark sorununu büyük oranda çözeceğini ifade ederek, yeşil alanın altına 400 araç kapasiteli kapalı bir otopark inşa ettiklerini söyledi. Ayrıca, tur otobüslerinin park edebileceği cepler oluşturarak bölgeyi ziyaret eden turistlere kolaylık sağlayacaklarını ve bölge esnafının hareketliliğin artmasıyla canlılık kazanacağını ifade etti.
​​​​​​​

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.