Altındağ Belediyesine bağlı Taceddin Sultan Camii bahçesindeki banklar ve hayrat çeşmesi bakımsız kaldı

Ankara'nın Altındağ ilçesinde yer alan Taceddin Sultan Camii ile Taceddin Sultan Kabri'nin olduğu bahçe içerisindeki oturma bankları ve hayrat çeşmesi bakımsızlığa terk edildi.

Altındağ Belediyesine bağlı Taceddin Sultan Camii bahçesindeki banklar ve hayrat çeşmesi bakımsız kaldı
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: SAMET EKER

Tarihi ve dini bir öneme sahip Taceddin Sultan Camii, gün içerisinde binlerce kişiyi ağırlıyor. Ancak bahçe içerisinde yer alan banklar ve hayrat çeşmesi bakımsızlığa terk edildi.

HAMAMÖNÜ’NÜN ÖNEMLİ MERKEZİ

Ankara'nın Altındağ ilçesine bağlı Hacettepe Mahallesi'nde bulunan Taceddin Sultan Camii, bölgedeki tarihi yapılar arasında özel bir konuma sahip. Saat Kulesi, Hamamönü evleri, Mehmet Akif Ersoy Evi gibi önemli mekanlara yakın bir konumda bulunan cami, Taceddin Sultan'ın türbesi ile birlikte dikkat çekiyor. Taceddin Sultan Camii, 1900'lerin başında Sultan Abdülhamit tarafından yenilenerek yeniden yaptırılmış ve o tarihten beri hizmet vermeyi sürdürüyor. Bu mekan; cami, çeşme, hazire gibi eski zamanlardan günümüze ulaşan çeşitli öğeleri de içeriyor. Tarihi mekandaki cami ve çevresi genel itibarıyla korunarak aslına uygun şekilde günümüze kadar geldi.

img-0174.jpg Caminin iç kısmında göze çarpan özelliklerden biri ahşap işçiliği olarak karşımıza çıkıyor. Kesme taş duvarlı caminin çatısı kiremit ile kaplı olarak inşa edildi. Yapının uzunlamasına dikdörtgen planlı olmasının yanı sıra, tek minaresi de taştan yapılmış ve estetik bir görünüme sahip olarak varlığını sürdürüyor. Taceddin Sultan Camii'nin bahçesinde, 2009 yılında vefat eden tanınmış Türk siyasetçi Muhsin Yazıcıoğlu'nun kabri de burada yer alıyor.

img-0179.jpg

NEDEN BAKIMSIZ BIRAKILDI?

Altındağ ilçesinde bulunan tarihi ve kültürel öneme sahip Taceddin Sultan Camii ve hayrat çeşmesi, bakım ve özen istiyor. Camii çevresindeki oturma bankalarının kötü durumu, hayrat çeşmesinin musluksuz ve bakımsız olması, bu tarihi mekana yeterince ilgi gösterilmediği yorumlarına neden oluyor.

img-0176.jpgTaceddin Sultan Camii, bölge sakinleri ve dışarıdan gelen ziyaretçiler tarafından yoğun bir şekilde tercih edilirken; bu tarihî mekân yerel yönetimlerden de gerekli ilgiyi bekliyor. Camii bahçesinde bulunan oturma bankalarının bakımı ihmal edildiği için ziyaretçiler rahat ve huzurlu bir ortamda vakit geçirmediği eleştirisinde bulunuyor.

img-0185.jpg

Hayrat çeşmesinin kırık musluğu, bakımsızlığı ve ağaç yaprakları arasında kötü kokuya sebep olan su birikintisi bölgeyi ziyaret eden vatandaşların dikkatini çekiyor.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.