Altındağ'da Meme Kanseri Bilgilendirme semineri düzenlendi

Altındağlı kadınlar, Meme Kanseri Farkındalık Ayı kapsamında düzenlenen bilgilendirme seminerinde bir araya geldi ve büyük ilgi gösterdi.

Altındağ'da Meme Kanseri Bilgilendirme semineri düzenlendi
Yayınlanma:

Altındağ Belediyesi, kadınların sağlık konusunda bilinçlenmesini hedefleyen seminerlere devam ediyor. Ekim ayı boyunca, Karapürçek Kadın Eğitim ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Meme Kanseri Bilgilendirme" semineri, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden Doç. Dr. Hatime Arzu Yaşar, Prof. Dr. Filiz Çay Şenler ve Prof. Dr. Sancar Bayar’ın katkılarıyla gerçekleştirildi. Seminer sonunda, sağlıklı yaşama dikkat çekmek amacıyla kadınlar, Karapürçek Bisiklet Parkı'nda topluca pedal çevirdi.

altindagli-kadinlara-farkindalik-semineri-2.jpeg

Seminerde, meme kanserinin risk faktörleri, belirtileri ve erken tanı için düzenli taramaların önemi vurgulandı. Kadınlara, kendi kendine meme muayenesi yöntemleri anlatılarak, mamografinin tarama süreçlerindeki rolü ve meme kanseri teşhisi sonrasında uygulanan tedavi yöntemleri hakkında bilgi verildi.

altindagli-kadinlara-farkindalik-semineri-4.jpeg

Altındağlı kadınların her alanda bilinçlenmeleri için seminerlerin devam edeceğini söyleyen Altındağ Belediye Başkanı Dr. Veysel Tiryaki, "Sağlık konulu seminerlerimiz Altındağlı kadınlardan büyük ilgi görüyor. Biliyoruz ki her işin başı sağlık… Bu nedenle sağlık taramalarına ve farkındalık artıran seminerlere devam edeceğiz" dedi.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.